Nieuws

Blijf op de hoogte van al het bieb nieuws

Resultaat 1 - 10 (van 39)

 • Walk & Talk: werk vanuit uw natuur Bekijk details

  16 juni 2017

  Tussen twee banen zijn is een uitgelezen kans om te ontdekken wat u nu eigenlijk echt wilt met uw loopbaan. Om uit te zoeken wat voor werk past bij wie u van nature bent. Want als u zulk werk doet, vervult werken dieperliggende behoeften dan alleen geld verdienen of sociale contacten opdoen. U bent een bron van inspiratie voor anderen en kunt vanuit uw eigen authentieke bijdrage iets voor anderen betekenen. Werk is dan een van de zingevende factoren in uw leven.

  Bekijk details van Walk & Talk: werk vanuit uw natuur

 • Poëzie Parrotia Bekijk details

  16 juni 2017

  Op vrijdag 23 juni a.s. wordt in een onvervalste poëtische interland België - Nederland gestreden om de eeuwige roem. Twee teams van dichters nemen het tegen elkaar op, steeds met een andere opdracht, maar steeds dichtend.

  Bekijk details van Poëzie Parrotia

 • Nieuwe openingstijden bibliotheek Rucphen Bekijk details

  14 juni 2017

  Vanaf maandag 3 juli veranderen de openingstijden van de bibliotheek van Rucphen. U kunt nu vijf dagen in de week bij de bibliotheek terecht.

  Bekijk details van Nieuwe openingstijden bibliotheek Rucphen

 • Terugblik netwerkbijeenkomst leescoördinatoren Bekijk details

  9 juni 2017

  Woensdag 31 mei was het zo ver, de netwerkbijeenkomst voor leescoördinatoren en andere geïnteresseerden van Bibliotheek VANnU. Deze keer mochten we gebruik maken van de ruimtes van KPO de Vlindertuin te Roosendaal.

  Bekijk details van Terugblik netwerkbijeenkomst leescoördinatoren

 • Bekijk de nieuwe leeskringcatalogus Bekijk details

  7 juni 2017

  De leeskringcatalogus van 2017-2018 staat online!

  Bekijk details van Bekijk de nieuwe leeskringcatalogus

 • Aanmelden basistraining Taalvrijwilliger Bekijk details

  17 mei 2017

  Beleef je plezier aan en haal je voldoening uit het begeleiden van onze cursussen? Wil je meer verdieping halen uit het begeleiden van de deelnemers én bovendien werken aan je eigen ontwikkeling? Meld je dan aan voor de basistraining voor taalvrijwilligers. Het kost je wel wat tijd, maar bieden we je de training gratis aan. Je krijgt een map met daarin de modules, een serie instructiekaarten én aan het einde krijg je een certificaat als bewijs van deelname. Er zijn nog maar een beperkt aantal plaatsen...

  Bekijk details van Aanmelden basistraining Taalvrijwilliger

 • Jamie Nederpel presenteert boek bij bibliotheek VANnU Oudenbosch Bekijk details

  12 mei 2017

  Als je dag-in-dag-uit met tegenzin naar je werk gaat, wat moet je dan doen? En als je werk niet leuk meer is, maar je geen alternatief weet, wat is dan de oplossing? Loopbaancoach Jamie Nederpel bespreekt deze en andere vragen in haar nieuwe boek ‘Het is altijd het goede weer’. Een boek vol inspiratie, hoop en inzichten die de lezer op lichtvoetige wijze de weg wijzen naar zijn eigen antwoorden op loopbaan- en levensvragen. Zaterdag 10 juni om 11.00 uur presenteert ze haar boek bij bibliotheek VANnU...

  Bekijk details van Jamie Nederpel presenteert boek bij bibliotheek VANnU Oudenbosch

 • De VakantieBieb Bekijk details

  10 mei 2017

  Vanaf 1 juni is de VakantieBieb er weer, hét zomercadeautje van de Bibliotheek. Met meer dan 60 e-books voor het hele gezin op smartphone of tablet. De VakantieBieb opent 1 juni voor jeugd en 1 juli komen hier de e-books voor volwassenen bij. De VakantieBieb sluit op 31 augustus.

  Bekijk details van De VakantieBieb

 • Rijexamens oefenen Bekijk details

  3 mei 2017

  Rijexamens oefenen in de bibliotheek? Dat kan!

  Bekijk details van Rijexamens oefenen

 • Informatiebijeenkomst start leesgroep Nederlandse en vertaalde literatuur Bekijk details

  21 april 2017

  Mooie boeken lezen, daarover inspirerende gesprekken voeren en nieuwe mensen ontmoeten? Bij De Bibliotheek VANnU in Roosendaal is op woensdag 17 mei een informatiebijeenkomst over de oprichting van een leesgroep Nederlandse en vertaalde literatuur. Leidraad is een lijst van moderne en klassieke literatuur die is opgesteld door deskundigen.

  Bekijk details van Informatiebijeenkomst start leesgroep Nederlandse en vertaalde literatuur