Zoeken in de catalogus is vernieuwd

Gepubliceerd op: 8 augustus 2016 09:00

Zoeken in de catalogus

Zoeken in de catalogus werkt slimmer en uitgebreider. De belangrijkste verbetering is dat u direct kunt zoeken in de collectie van heel Nederland (de Nationale Bibliotheek Catalogus). Er worden meerdere bronnen tegelijk getoond. Als eerste ziet u altijd de resultaten uit de collectie van Bibliotheek VANnU, daarnaast kunt u direct verder zoeken in de Nationale Bibliotheek Catalogus, de collectie e-books, muziektitels van muziekweb en nog veel meer.

Hulp bij het zoeken

U krijgt hulp bij het zoeken: links van de zoekresultaten worden voorselecties getoond. Bijvoorbeeld soort materiaal, onderwerp, auteur, taal, etc. Met deze voorselecties kunt u eenvoudig het zoekresultaat verder verfijnen.

De zoekbalk biedt extra slimmigheidjes: suggesties voor schrijfwijze en aanvullingen, tolerantie ten aanzien van de schrijfwijze, U kunt de zoekresultaten sorteren op relevantie, datum, auteur of titel.

In de resultaten ‘In uw bibliotheek’ worden alle zoekresultaten getoond van heel VANnU, zoek je resultaten van een specifieke vestiging, dan kun je linksboven kiezen voor ‘Kies een andere vestiging’. Dit werkt nog hetzelfde als in de ‘oude’ webcatalogus.

Handige tip: door te zoeken op * worden alle materialen getoond (van Bibliotheek VANnU en de gehele collectie van Nederland), vervolgens kun je met de voorselecties verder filteren op datgene wat je zoekt. Bijvoorbeeld filteren op mediumsoort: grootletterboeken, speelleermateriaal, etc. Zie bijvoorbeeld het voorbeeld van al het speelgoed:

Andere functies van zoals Mijn menu en de snuffelcatalogus zijn ongewijzigd.

Probeer de catalogus meteen uit via bovenstaande zoekbalk of klik op de knop hieronder.