Glory, race naar de vrijheid

Gepubliceerd op: 5 oktober 2017 13:22

'Glory, race naar de vrijheid' neemt je mee naar het westen van Amerika. Het is een mix tussen een tienerboek en avonturenverhaal door de Verenigde Staten van Amerika Colorado, Wyoming en Idaho.

De twee tieners Alex en Will weten allebei niet wat ze met hun leven moeten. Alex wordt door haar ouders naar een opvoedkamp in Amerika gestuurd en Will neemt de zorg van z’n vader op zich nadat zijn moeder is overleden. Dan horen ze van de Glory, een lange aftandsrace, dwars door de Verenigde Staten. De winst is een geldprijs van 250.000 dollar. Dit bedrag zou voor hun allebei een zekere toekomst betekenen. Met gevaar voor eigen leven doen ze mee aan de race en er bloeit iets moois tussen de twee. Met elkaar en hun liefde voor paarden doen ze er alles aan om te winnen.

Dit boek is veel meer dan alleen maar een paardenboek. Het beschrijft een stuk geschiedenis van Amerika, het schetst het huidige probleem met de wilde mustangs en gaat over prille liefde en doorzettingsvermogen. Lauren st John heeft een spannend, romantisch en historisch boek geschreven. Een prachtig boek voor jong en oud om bij weg te dromen. Zeker een aanrader!

- Patricia

Ik wil dit boek reserveren

 • Lauren St John Glory

  race naar de vrijheid

  De opstandige Alex schrijft zich in voor een langeafstandsrace te paard dwars door Amerika. Tijdens de race leert ze Will kennen, die zo zijn eigen redenen heeft om de race te willen winnen. Vanaf ca. 13 jaar.

  Fictie, Kinderboek, Paarden/pony's

  Nederlands, 366 pagina's, Gottmer, Haarlem, 2016

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Glory