Toegang geweigerd

Gepubliceerd op: 14 april 2017 10:53

reserveren

Tijdens de zomervakantie gaat Nick samen met zijn ouders op een all-inclusive vakantie naar het Griekse eiland Argus. Er is zon, zee en strand en een overvloed aan eten en drinken. Maar Nick merkt al snel dat er ook veel beveiliging rondloopt. Dat is vreemd in een luxe vakantieoord….

Er blijken continu bootvluchtelingen aan te komen en veel vakantiegangers, inclusief de vader van Nick, willen niet door hen lastiggevallen worden. Nick is echter erg nieuwsgierig, zeker als hij een tasje met een notitieboekje en schoenen vindt. Op zijn zoektocht ontmoet hij Zaïd, een bootvluchteling van zijn eigen leeftijd. Ze raken bevriend en ruilen één dag van leven. Althans dat is de bedoeling, maar helaas loopt het anders. Beide jongens worden meegevoerd in de vluchtelingenstroom.

Een spannend en erg actueel boek voor kinderen vanaf 11 jaar dat laat zien hoe het is om een jonge vluchteling te zijn.

Dit boek is ook zeker geschikt om een brug te slaan tussen literatuuronderwijs en vakken als geschiedenis, aardrijkskunde en maatschappijleer. Op de website http://www.dannydevos.eu vind je lesbrieven voor in de klas.
 

Ik wil dit boek reserveren

 • Danny De Vos Toegang geweigerd

  Op vakantie op het Griekse eiland Argos, ontmoet Nick (14) de bootvluchteling Zaïd (13). Hij besluit om een dagje met Zaïd te ruilen, maar door dat plan komt Nick in groot gevaar. Vanaf ca. 11 jaar.

  Sociale roman, Fictie, Kinderboek

  Nederlands, 151 pagina's, Uitgeverij Ploegsma, Amsterdam, 2016

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Toegang geweigerd