Veronica - Dagboek van een moordenaar

Gepubliceerd op: 29 september 2018 09:00

reserveren

Veronica, dagboek van een moordenaar is anders, verrassend en beklemmend.

Anders dan de titel doet vermoeden is het boek niet in dagboekvorm geschreven. Wel neemt de vijftienjarige hoofdpersoon Veronica je mee in haar getraumatiseerde en eigenzinnige hersenspinsels. Ze is er namelijk steevast van overtuigd dat zij op zesjarige leeftijd haar babyzusje heeft vermoord.

Veronica’s gezin is uit elkaar gerukt, zij heeft zich teruggetrokken en wordt op school door niemand geaccepteerd. Dan is daar Esmeralda, het nieuwe meisje in de klas dat vriendschap wil sluiten. Langzaamaan ontdooit Veronica en lijken de twee tienermeisjes een normaal puberleven te leiden.

Maar hun vriendschap wordt op de proef gesteld want Veroncia is geen gewoon tienermeisje. Tot het einde toe hangt er in het boek een beklemmend sfeertje en weet je niet of Veronica te vertrouwen is, of zij echt een moordenaar is.

Een knap en spannend debuut van de pas zeventienjarige (!!) Jana Baeskens, voor jong en oud vanaf 14 jaar.

Ik wil dit boek reserveren

 • Jana Baeskens Veronica

  dagboek van een moordenaar

  Veronica (15, ik-figuur) heeft als kind haar babyzusje gedood. Wanneer ze later ook een vriendinnetje op dezelfde manier te lijf gaat, beginnen klasgenoten haar te ontlopen. Maar is het allemaal wel zo gebeurd als Veronica zegt? Vanaf ca. 15 jaar.

  Fictie, Thriller, Kinderboek, Psychologische roman

  Nederlands, 141 pagina's, Davidsfonds Infodok, Leuven, 2015

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Veronica