De bromvliegzwaan

Gepubliceerd op: 6 mei 2019 09:00

Een boekentip van Grietje Zemering: De bromvliegzwaan door Arend van Dam.

Iedereen kent wel het ezelsbruggetje ‘t Kofschip om te bepalen of een voltooid deelwoord een d of een t krijgt. Arend van Dam heeft daar een nieuw ezelsbruggetje aan toegevoegd: de Bromvliegzwaan. En dit is ook gelijk de titel van zijn nieuwe boek geworden.

Een boek dat je meeneemt in de geschiedenis van onze taal. Nederlands wordt niet alleen in ons land gesproken maar in nog veel meer landen in de wereld. Hoe is onze taal daar gekomen? En hebben wij ook andere talen in het Nederlands? Wie vond eigenlijk de boekdrukkunst uit? Was dat Laurens Janszoon Coster of Johannes Gutenberg? Deze historische figuren vertellen je hun verhaal. En waarom een woordenboek zo dik is vertellen Christoffel Plantijn en Johan van Dale aan je. Naast verhalen van historische figuren wordt ook uitleg gegeven over begrippen als onomatopee, het synoniem en spreekwoorden en gezegden.

Het boek is grappig geïllustreerd door Anne Stalinski die uitgebreid door de schrijver geïntroduceerd wordt aan het begin van het boek. Kortom een interessant boek om te lezen voor kinderen vanaf 10 jaar en verder voor iedereen die geïnteresseerd is in de geschiedenis van onze taal.

 

Ik wil dit boek reserveren

 • Arend van Dam De bromvliegzwaan en andere verhalen over onze taal

  Hoe is onze taal ontstaan? En in welke talen vind je Nederlandse woorden terug? Allerlei verhalen en grappige weetjes over de geschiedenis van de Nederlandse taal. Met getekende illustraties in zwart en geel. Vanaf ca. 10 jaar.

  Non-Fictie, Kinderboek

  Nederlands, 165 pagina's, Van Holkema & Warendorf, Houten, 2018

  Gedrukt boek

  Bekijk details van De bromvliegzwaan en andere verhalen over onze taal