Met Roos op reis

Gepubliceerd op: 9 oktober 2019 14:00

"‘Fantasie voert ons vaak naar werelden die niet bestaan, maar zonder fantasie komen we nergens’ Carl Sagan. Deze zin kom je meteen op de eerste pagina van dit bijzonder mooi en gedetailleerd prentenboek tegen en Carla Sagan heeft volgens mij groot gelijk." Vandaag tipt Lisette het boek Met Roos op reis.

Het fantasierijke en originele prentenboek gaat over Roos, die heel graag onderzoeker, ontdekkingsreiziger en avonturier wil worden. Bij het kringgesprek van maandag wil ze dan ook iets heel bijzonders laten zien aan haar juf en de andere kinderen. Ze gaat aan de slag en maakt gedetailleerde kaarten, compleet met een legenda, over wat ze allemaal heeft ontdekt, onderzocht en meegemaakt.

Een geweldig boek dat kinderen in de leeftijd van 4 t/m 9 jaar zal aanspreken en hen uitdaagt om zelf ook aan de slag te gaan. Het prentenboek is ook goed te gebruiken in het basisonderwijs om kinderen de eerste beginselen van het kaartlezen bij te brengen.

'Met Roos op reis’ sluit aan bij de Kinderboekenweek 2019 met als motto Reis mee!

Ik wil dit boek reserveren

 • Deborah Marcero Met Roos op reis

  Roos wil voor het kringgesprek op school iets nieuws ontdekken om over te vertellen. Want Roos wil het allerliefst ontdekkingsreiziger worden. Maar waar en hoe vind je iets onbekends? Roos besluit eerst een landkaart te tekenen. En dan nog een, en nog een. Prentenboek met kleurrijke illustraties en fantasierijke landkaarten. Vanaf ca. 5 jaar.

  Fictie, Avonturenroman

  Nederlands, 36 ongenummerde pagina's, Uitgeverij Ploegsma, Amsterdam, 2019

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Met Roos op reis