Vriendschap is alles

Gepubliceerd op: 24 juni 2019 09:00

Op een lichtvoetige manier onderzoekt filosofe en inmiddels ‘vriendschapsprofessor’ Stine Jensen in dit kleurrijke boek het thema vriendschap. Daarbij komen kinderen aan het woord, maar ook volwassenen.

Stine vertelt over eigen ervaringen en er zijn doorkijkjes vanuit de filosofie, de (kinder)literatuur en het leven van alledag. Als door een kaleidoscoop wordt er naar vriendschap gekeken, erover geschreven en verteld: soorten vriendschappen, vriendschappen van meisjes, jongens, vriendschap met dieren of knuffels, virtuele vriendschap.

Er wordt ingegaan op een leven met vrienden, maar ook zonder vrienden. Vriendschappen kunnen oppervlakkig zijn, maar ook soulshaking diep. Wat is het verschil tussen verliefdheid en vriendschap? Hoe maak je vrienden en... hoe beëindig je vriendschap?

De informatie wordt op veelkleurige wijze gepresenteerd, inclusief lijstjes’ wist je datjes‘, een vriendschapstest en tientallen herkenbare levensvoorbeelden. De tekst wordt gecompleteerd met stoere, vrolijke, kleurenillustraties. Er is een grote letter gebruikt.

Het boek kan heel goed gebruikt worden om in het gezin of groep het gesprek te openen rondom vriendschap. Een boek dat ertoe doet in de levensvormende fase van kinderen. Het kan kinderen vanaf ca. 9 t/m 12 jaar tot steun zijn.

 

Ik wil dit boek reserveren

 • Stine Jensen Vriendschap is alles

  Wanneer is een vriend een echte vriend? Lees van alles over vriendschappen, zoals over soorten, aantallen, nieuwe vrienden en dierenvrienden. Met verhalen van kinderen en vriendschappen in boeken. Met kleurrijke illustraties.Vanaf ca. 9 jaar.

  Non-Fictie, Kinderboek

  Nederlands, 119 pagina's, Kluitman, Alkmaar, 2018

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Vriendschap is alles