De patiënten van dokter García

Gepubliceerd op: 4 september 2019 09:00

Monique tipt het boek De patiënten van dokter García. Deze historische roman is gebaseerd op feiten. Het is een boek waarbij je alert moet blijven, maar heel goed wegleest; het is groots, aangrijpend en ontroerend.

Groots, aangrijpend en ontroerend

Monique vertelt: "Zelden neem ik een historische roman mee. Dit boek heb ik gekozen om meerdere redenen; het werd getipt in een magazine, het is een boek van een Spaans auteur en vanwege de rol van Spanje in de Tweede Wereldoorlog.

Het verhaal beslaat meer dan 950 bladzijden. Ik heb het niet in één ruk uitgelezen, want het vereist concentratie en soms zelfs wat uitzoekwerk op mijn iPad. Deze roman is namelijk gebaseerd op feiten.

De vriendschap van dokter Guillermo García en Manuel Arroyo Benítez, wiens leven hij redt in 1937, is de basis voor dit prachtige verhaal. Na zijn herstel vertrekt Manuel en de vrienden verwachten elkaar niet snel weer te zien. Na jaren infiltreert Manuel in het netwerk van Claudia Stauffer. Zij helpt veelgezochte nazi kopstukken uit het Derde Rijk te vluchten. En wie kan Manuel daar beter bij helpen dan Guillermo?

De enorme hoeveelheid namen, waaronder die van bestaande personen, zorgt ervoor dat je moet blijven opletten. Maar, het is een groots, aangrijpend en ontroerend verhaal. Een absolute aanrader.

 

Ik wil dit boek reserveren

 • Almudena Grandes De patiënten van dokter García

  In Spanje wordt na de Tweede Wereldoorlog een internationaal netwerk opgezet dat een veilig heenkomen zoekt voor nazi's. Vanuit het Spaanse verzet probeert men hierin te infiltreren.

  Fictie, Historische roman

  Nederlands, 923 pagina's, Signatuur, Amsterdam, 2019

  Gedrukt boek

  Bekijk details van De patiënten van dokter García