Geen kind meer

Gepubliceerd op: 19 april 2019 09:00

Getipt door Marion: 'Geen kind meer' van Esther Boek.

Volgens de auteur 'het boek dat ze nooit had willen schrijven', omdat het gebaseerd is op eigen ervaringen. Eén van haar zonen werd, net zoals hoofdpersoon Dex, onterecht beschuldigd van verkrachting.

Ondanks dat ik soms moeite had met de schrijfstijl van het boek (veel vaktaal), vind ik het toch een aanrader. Het geeft duidelijk aan dat er in deze tijd van #metoo meer verliezers zijn dan je denkt en dat de waarheid soms vele nuances kent. Een boek over onrecht, schuld en schaamte en een moeder die altijd in haar zoon blijft geloven.

Korte inhoud:
In het voorjaar van 2011 wordt de 19-jarige Dex door een grote politiemacht van zijn bed gelicht. hem wordt verkrachting van een tienermeisje te laste gelegd. Zijn moeder Anna blijft in zijn onschuld geloven en doet er alles aan om de waarheid boven tafel te krijgen. Ze wordt geconfronteerd met leugens, geweld en corruptie en moet alle zeilen bijzetten om zichzelf en haar gezin op de been te houden.

 

Ik wil dit boek reserveren

 • Esther Boek Geen kind meer

  De 19-jarige Dex wordt gearresteerd voor de verkrachting van twee tienermeisjes; zijn moeder gelooft in zijn onschuld en gaat de strijd aan met het rechtssysteem.

  Fictie, Thriller

  Nederlands, 216 pagina's, De Crime Compagnie, crème de la crime, Laren (NH), 2017

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Geen kind meer