Vakantiebieb downloaden

Gratis e-books lezen op vakantie? Dat kan! Met de Vakantiebieb app. De Vakantiebieb is open tot en met 31 augustus.

Producten basisonderwijs

Producten basisonderwijs

De online productencatalogus voor het basisonderwijs met producten voor leesplezier, leesbevordering, informatievaardigheden, mediawijsheid en het leren programmeren. 

Leesplezier voor iedereen!

Een kwartier lezen per dag kan wel 1000 nieuwe woorden per jaar opleveren. Als kinderen meer lezen worden ze niet alleen beter in taal maar ook in andere vakken. Met het programma de Bibliotheek op School (dBoS), werken gemeente, school en bibliotheek samen om leesbevordering, leesmotivatie en informatievaardigheden structureel in te zetten.

Scholen die meedoen met dBoS hebben een schoolbibliotheek, een leesplan, een activiteitenplan en bekijken jaarlijks de resultaten in de monitor. Een leescoƶrdinator van de school en de leesmediaconsulent van de bibliotheek werken samen. De leesmediaconsulent ondersteunt de schoolbibliotheek en voert projecten uit op de school, daarnaast helpt de leesmediaconsulent bij het maken van keuzes op basis van de monitor en het leesmediaplan.  

 • Schoolbibliotheek

Blijf op de hoogte met de onderwijsnieuwsbrief

Wat is er te doen in de bieb?

Activiteiten in de bibliotheek

 • Muziek in de bieb in Oudenbosch

  Elke tweede vrijdagavond van de maand: Muziek in de bieb van Oudenbosch.

  Van 19:00 tot 20:00

  Bibliotheek Oudenbosch, Sint Annaplein 3

  vr 13 dec

 • Peutervoorleesuurtje Roosendaal

  Iedere laatste dinsdag van de maand wordt er van 10.00-11.00 uur voorgelezen aan peuters. Elke maand staat er een ander thema centraal.

  Van 10:00 tot 11:00

  Bibliotheek Roosendaal, Markt 54a

  di 17 dec

 • Opening expositie Gastvrijheid door wethouder Klaar Koenraad en bestuurder Marjolijne Lewis

  Van 19 december 2019 tot 10 januari 2020 exposeert S&L Zorg haar jubileumkunstproject in de Bibliotheek VANnU in Roosendaal. Deze expositie wordt op woensdag 18 december geopend door wethouder Klaar Koenraad...

  Van 16:00 tot 17:00

  Bibliotheek Roosendaal, Markt 54a

  wo 18 dec

 • Kerstvertelling door Frans Goedemans

  Op maandag 23 december kom je bij Bibliotheek Oudenbosch helemaal in de kerstsferen. Vanaf 15.00 uur ben je welkom om te luisteren naar een prachtige kerstvertelling door Frans Goedemans.

  Van 15:00 tot 16:30

  Bibliotheek Oudenbosch, Sint Annaplein 3

  ma 23 dec