Vakantiebieb downloaden

Gratis e-books lezen op vakantie? Dat kan! Met de Vakantiebieb app. De Vakantiebieb is open tot en met 31 augustus.

Producten basisonderwijs

Producten basisonderwijs

De online productencatalogus voor het basisonderwijs met producten voor leesplezier, leesbevordering, informatievaardigheden, mediawijsheid en het leren programmeren. 

Leesplezier voor iedereen!

Een kwartier lezen per dag kan wel 1000 nieuwe woorden per jaar opleveren. Als kinderen meer lezen worden ze niet alleen beter in taal maar ook in andere vakken. Met het programma de Bibliotheek op School (dBoS), werken gemeente, school en bibliotheek samen om leesbevordering, leesmotivatie en informatievaardigheden structureel in te zetten.

Scholen die meedoen met dBoS hebben een schoolbibliotheek, een leesplan, een activiteitenplan en bekijken jaarlijks de resultaten in de monitor. Een leescoördinator van de school en de leesmediaconsulent van de bibliotheek werken samen. De leesmediaconsulent ondersteunt de schoolbibliotheek en voert projecten uit op de school, daarnaast helpt de leesmediaconsulent bij het maken van keuzes op basis van de monitor en het leesmediaplan.  

 • Schoolbibliotheek

Blijf op de hoogte met de onderwijsnieuwsbrief

Wat is er te doen in de bieb?

Activiteiten in de bibliotheek

 • Voorleesvoorstelling Wapperkids

  In het kader van de Nationale Voorleesdagen geeft Wapperkids een voorleesvoorstelling in Bibliotheek Zevenbergen. De voorstelling is geschikt voor alle kinderen tot 6 jaar.

  Van 10:00 tot 11:00

  Bibliotheek Zevenbergen, Kasteelweg 3

  wo 29 jan

 • Voorstelling Moppereend door Clown Li

  Tijdens de Nationale Voorleesdagen komt Clown Li langs in Bibliotheek Rucphen. Vanaf 15.00 leest ze het verhaal Moppereend voor, prentenboek van het jaar 2020. De interactieve voorstelling is geschikt...

  Van 15:00 tot 16:30

  Bibliotheek Rucphen, Binnentuin 3

  wo 29 jan

 • Bibliotheek on Tour: Vincent Corjanus in Oudenbosch

  Gedichtendag is hét poëziefeest van Nederland en Vlaanderen. Ieder jaar staat de poëzie een dag lang in het zonnetje, dit jaar is dat op 30 januari. Poëzieliefhebbers in Nederland en Vlaanderen organiseren...

  Van 19:00 tot 20:00

  Bibliotheek Oudenbosch, Sint Annaplein 3

  vr 31 jan

 • Peutervoorleesuurtje Zevenbergen

  Er wordt van 10.00-11.00 uur voorgelezen aan peuters. Sluit gratis aan met je (klein)kinderen.

  Van 10:00 tot 11:00

  Bibliotheek Zevenbergen, Kasteelweg 3

  za 01 feb