Klik en Tik; het internet op

Internet wordt steeds belangrijker in het dagelijks leven. Tweedehands koopjes, informatie van de overheid, belastingaangifte en bankzaken gaan via internet. De cursus: 'Het internet op' helpt u gebruik te maken van deze nieuwe mogelijkheden.

De Slimme Nieuwslezer

De Slimme Nieuwslezer is een online leermiddel waarmee mensen, die moeite hebben met lezen en schrijven, teksten beter en sneller leren begrijpen. Het programma haalt voortdurend nieuwsberichten van het internet.

Digisterker

Vindt u het lastig om met de websites van de overheid te werken of uw DigiD te gebruiken? De gratis cursus Digisterker helpt u op weg.   

                

Bekijk de video over Digisterker.

Workshop werk.nl

Bent u werkzoekende en/of heeft u een WW-uitkering? Wilt u meer uitleg over werk.nl en de werkmap van UWV? Of heeft u moeite met het gebruik van een computer? Het UWV  biedt u een gratis workshop aan.   

Cursussen van de Bibliotheek

online bibliotheek

Timemanagement, omgaan met stress of toch een cursus Spaans? Als lid van de Bibliotheek kunt u vanaf 14 november 2016 een jaar lang 2 cursussen volgen én krijgt u elke maand een korte cursus cadeau!

Taalvrijwilligersnetwerk

In deze regio (in de gemeenten Halderberge, Moerdijk, Roosendaal, Rucphen en Zundert) bestrijdt Het Taalnetwerk VANnU de laaggeletterdheid. Speerpunten zijn: verwijzen, samenwerken en ontwikkelen, oprichten van fysieke informatiepunten met een spreekuur (Taalpunt), trainingsaanbod en het vinden van taalvrijwilligers.

Deelnemers in dit Taalnetwerk VANnU zijn oa. Humanitas, Stichting ABC Noord-Brabant, Stichting Kortendijk, Traverse (voorleesexpress) en Vluchtelingenwerk Nederland.