Lezen en luisteren voor je lijst

Moet je binnenkort weer lezen voor je examenlijst?

Lezen voor de lijst biedt uitkomst. Op www.lezenvoordelijst.nl staan titels die je kunt lezen ‘voor school’. De selectie van boeken is speciaal voor jou op maat samengesteld. Kies dan ook een boek op je eigen niveau dat jou aanspreekt. In de Centrale Bibliotheek in Roosendaal hebben we een kast waarin je dat boek kunt vinden.

Ook kun je gratis de Luisterbiebapp downloaden, zodat je overal en altijd je boek kunt beluisteren. Hoe je dat doet lees je hier: Luisterbieb Luisteren voor je lijst.

Lezen en luisteren voor je lijst

Passend lezen

Lezen kan altijd! Dus ook als je blind, slechtziend of dyslectisch bent. Bibliotheekservice Passend Lezen, heeft voor iedereen met een leesbeperking een passende oplossing, zoals Audiolezen, Braillelezen, Letterlezen en Combilezen.

Je hebt wel een Verklaring Leesbeperking nodig.

Na aanmelding neemt de bibliotheekservice Passend Lezen contact met je op.

Aanbod Voortgezet Onderwijs

Binnenkort verschijnt hier het actuele overzicht van het aanbod voor het voortgezet onderwijs.

Literatour 2018

De boekenweek voor jongeren, waarin 21 schrijvers toeren langs scholen in Nederland, start 21 september en eindigt 30 september. Kom in deze week naar de bibliotheek en ontvang gratis 3PAK. De verhalenbundel waarin auteurs Nhung Dam, Tim Hofman en Raoul de Jong de uitdaging aangaan om jou te boeien met hun korte verhaal.

Vlogboek

Op een andere manier iets te weten komen over de Nederlandse literatuur en haar geschiedenis? Jörgen Apperloo bepreekt in zijn Vlogboek de Nederlandse literatuur. Dit doet hij in zijn video’s over bekende titels, auteurs, literatuurgeschiedenis en de literatuurwetenschap.

Jonge Jury

Afgelopen juni werd de publieksprijs voor het beste jeugdboek uitgereikt aan Mel Wallis de Vries. Dit was maar liefst de vijfde keer dat zij hem won!

Zit jij in de onderbouw van het voorgezet onderwijs en wil je mee stemmen voor de Prijs van de Jonge Jury 2019? Houd dan onze website in de gaten of ga naar de website van de Jonge Jury. Lees mee en breng zelf je stem uit!