Expositie Criminal Minds

16 juli 2019, 10:00 t/m 28 september 2019, 17:00 | Bibliotheek Roosendaal, Markt 54A, Roosendaal

Kosten: gratis

Het Zuidelijk Toneel komt komend seizoen met de voorstelling De Achterkant van Roosendaal, een voorstelling over de criminaliteit in het zuiden van het land. In het verlengde daarvan is er in samenwerking met Young in Prison ook een tentoonstelling ontwikkeld. Criminal Minds is te zien in Bibliotheek VANnU!

Criminal Minds in samenwerking met Young in Prison

De expositie Criminal Minds bestaat uit 10 sandwichborden met verhalen van jongeren in conflict met de wet én informatieve verhalen met cijfers over de criminaliteit in deze buurt.

Van half juli tot en met 28 september is de expositie te bewonderen in Bibliotheek VANnU in Roosendaal gedurende openingstijden. Neem ook een kijkje!

De achterkant van Roosendaal door het Zuidelijk Toneel

De achterkant van Roosendaal (de voorstelling in The Loods)
regie: Joris van Midde - tekst: A.H.J. Dautzenberg en Diederik Stapel - spel: Björn van der Doelen, Dries Alkemade, Erwin Boschmans, Mike Weerts, e.a.

Een drankje, een blowtje, een pilletje, een lijntje: het klinkt onschuldig. Gebruik jij wel eens wat? Drugs voorzien in een breed gedragen behoefte. De bijbehorende criminaliteit is een gevolg van onze diepe verlangens naar spanning en verdoving. In De Achterkant van Roosendaal duiken we dieper in de verborgen samenleving achter de drugscriminaliteit in deze stad.

Tieners die in de derde persoon spreken, mannen die het liefst zwijgen, een wijk met verschillende gezichten, een door spijt gepijnigde oude man. De Achterkant van Roosendaal is een collage voorstelling in vijf delen. Elk met een eigen kleur, een eigen karakter, maar samen vormen ze een spannend, thrillerachtig geheel.

De Achterkant van Roosendaal is niet waargebeurd. Het is geen pamflet, noch een preventieproject. Het verheerlijkt niets, velt geen oordeel en geeft geen antwoorden. Het stuk verwart en het stelt gerust, roept vragen op en levert gegarandeerd een goed gesprek op over broederschap, zwijgen én Roosendaal.

Foto's 'De achterkant van': Bart Grietens