Expositie A la Prima

6 september 2019, 14:00 t/m 5 oktober 2019, 16:00 | Bibliotheek Oudenbosch, Sint Annaplein 3

Kosten: Gratis

Kom tijdens Cultuurmaand Halderberge naar de gratis expositie van A la Prima met als thema 'Plekken van Plezier'.

Tijdens de Cultuurmaand Halderberge in Oudenbosch is van 7 september tot 5 oktober in de bibliotheek tijdens openingstijden een expositie van Renate van Dongen en Natalie Koeken te zien. Samen geven ze onder de naam À la Prima teken- en schilderles aan kinderen o.a. op de Verlengde Schooldag in de gemeente Halderberge. Daarnaast timmeren ze zelf ook aan de weg met hun schilderijen en tekeningen.

De expositie is te bekijken tijdens openingstijden van Bibliotheek Oudenbosch.

Wie zijn Renate en Nathalie?

Renate van Dongen maakt aquarellen op een ongewone ondergrond, namelijk claybord. Dit is een hardboard plaat met een toplaag van zeer gladde, kaoline-klei. Op dit oppervlak speelt ze met water en pigmenten en heeft ze zo haar eigen losse maar realistische stijl ontwikkeld. Dieren zijn haar grootste inspiratiebron en het hoofdonderwerp van haar schilderijen. Vorig jaar is er een artikel over haar en haar kunstwerken verschenen in het Engelstalige tijdschrift The Art of Watercolour, ook heeft ze al twee keer een eervolle vermelding gewonnen bij internationale (aquarel)wedstrijden.

Natalie Koeken maakt voornamelijk portretten in houtskool en olieverf, maar soms maakt ze ook een uitstapje naar de dierenwereld. In haar houtskooltekeningen speelt ze vaak met het weglaten van lijnen en ze werkt met verschillende texturen en achtergronden met een kleurwassing. Haar olieverfschilderijen zijn redelijk klassiek met hier en daar een losse toets, ook voegt ze vaak een voorwerp of symbool toe dat iets over die persoon vertelt. Afgelopen juni is haar schilderij Nonkeltje II genomineerd voor de Nederlandse Portretprijs. Van 3 september tot en met 17 november is haar schilderij samen met de kunstwerken van de andere 49 genomineerden te zien op Slot Zeist. Tijdens deze periode wordt de prijs uitgereikt.

Voor meer informatie over hen kun je terecht op www.a-la-prima.com.