Heemkunde contact: uitwisselen van foto's en herinneringen

6 december 2018

Heemkundekring Willem van Strijen uit Zevenbergen start met een nieuw initiatief om verhalen en foto’s bij mensen los te krijgen. Door mensen met herinneringen aan het verleden bij elkaar te brengen kunnen we het verleden van Zevenbergen beter beschrijven en bewaren voor het nageslacht.

Elke eerste donderdag van de maand

Dat initiatief heet: “ Heemkundecontact” en het gaat van start op donderdag 6 december a.s. van 14:00 tot 16:00 uur in de Bibliotheek VANnU in Zevenbergen aan het Kasteelplein. Het ligt in de bedoeling om dit elke eerste donderdag van de maand te gaan doen, steeds met een ander thema. De toegang is gratis en iedereen is welkom.

Het thema op 6 december is: De Haven. En dan niet zozeer over de nieuwe haven hebben, maar vooral over de oude. We beginnen ermee dat de Heemkundekring een aantal foto’s laat zien van de oude haven, de mensen die er woonden en de winkels die er waren. Aanwezigen worden van harte uitgenodigd om zelf ook foto’s van vroeger meebrengen. Aan de hand van aanwezige en meegebrachte foto’s gaat men aan elkaar vertellen wat men nog weet; alleen luisteren mag natuurlijk ook.

Hopelijk worden er interessante verhalen uitgewisseld. Digitale foto’s graag op een USB-stick meenemen of voor 5 december opsturen. Deze foto's kunnen dan op het scherm worden getoond. Oude (papieren) foto's zijn natuurlijk ook welkom.

Het initiatief is een samenwerking tussen de Heemkundekring en Bibliotheek VANnU, die hiermee vorm geeft aan verbinding maken. De bibliotheek als ontmoetingsplaats voor de bevolking en niet meer alleen een plek waar je boeken vindt.