Human Library Roosendaal

3 november 2018, van 12:30 tot 17:00 | Bibliotheek Roosendaal, centrale vestiging, Markt 54A, Roosendaal

HLR

Ontmoet jouw vooroordeel: ga in gesprek met een 'levend boek'!

‘Levende boeken’ zijn mensen die in het dagelijks leven te maken hebben met vooroordelen, zoals mensen met een afwijkende achtergrond of overtuiging. Human Library legt een verbinding tussen mensen die vooroordelen hebben ervaren en mensen die verder willen kijken dan hun vooroordelen. Bestaande denkbeelden worden op deze manier bespreekbaar gemaakt, op een informele manier en met humor. Human Library biedt een veilige plek om ervaringen en denkwijzen te delen tussen mensen die elkaar anders waarschijnlijk niet hadden ontmoet.

Hoe werkt het?
Je vindt het interessant om in geprek te gaan en komt naar de locatie. Daar ontvangt een gastvrouw of gastheer je, die vertelt waar je moet zijn en die de spelregels uitlegt (zo dient het boek weer in oorspronkelijke staat te worden 'teruggezet' en duurt het gesprek maximaal 30 minuten). Er is een overzicht waarop alle onderwerpen/titels staan en je kiest waarover je in gesprek wilt. Er ligt ook een catalogus met net wat meer informatie over de onderwerpen.

Je ziet op het overzicht ook of je direct kunt beginnen of dat er al een lezer in gesprek is. Als jouw onderwerp beschikbaar is, brengt een gastvrouw of gastheer je in contact met het ‘levende boek’, gaan jullie zitten en kan het gesprek beginnen. Aan het einde van de tijd krijgen jullie een seintje dat het gesprek afgerond moet worden. Ben je eerder klaar, dan is dat ook prima. Bestel wat te drinken, laat het gesprek nog eens door je gedachten gaan en bekijk of jij ook over een ander onderwerp in gesprek wil.

Waarom Human Library?
Het doel van de Human Library is het samenbrengen van verschillende mensen en het bespreekbaar maken van vooroordelen en taboes door met elkaar in gesprek te gaan. Kort gezegd is de Human Library een evenement om de dialoog te promoten.

Hoe is het ontstaan?
Oorspronkelijk is Human Library ontwikkeld door een Deense jongerenorganisatie genaamd “Stop the Violence”. In het jaar 2000 vond in Denemarken de eerste editie plaats. Momenteel vindt je het evenement in diverse steden over de hele wereld. Wil je meer weten? Kijk op www.humanlibrary.org.

Human Library Roosendaal
Kom naar de Human Library in Roosendaal op zaterdag 3 november, van 12:30 tot 17:00 uur.

Waar: Bibliotheek VANnU, Markt 54, Roosendaal/
Wanneer: Zaterdag 3 november
Tijd: 12:30 - 17:00 uur
GRATIS ENTREE