Lezing dementie in Rijsbergen

25 september 2019, van 19:30 tot 21:00 | Bibliotheek Rijsbergen, Koutershof 6

Kosten: Gratis

Gratis lezing dementie: Wat is dementie en hoe ga ik ermee om? Van diagnose tot wanneer thuis wonen niet meer gaat.

Dementie is de naam voor een combinatie van symptomen, waarbij de hersenen informatie niet meer goed verwerken. Vergeetachtigheid valt vaak als eerste op. Later volgen problemen met denken en taal. Ook het karakter en gedrag kunnen veranderen. Iemand met dementie verliest stap voor stap de regie over zijn eigen leven. Dat is lastig voor de persoon zelf maar ook voor de naasten. We bespreken van diagnose totdat thuis wonen niet meer gaat.
Het is goed om te weten dat er verschillende instanties zijn die hulp bieden. Zoals Alzheimer Nederland, maar ook plaatselijke instanties zoals Avoord, Surplus, Thebe, Stichting Welzijn Zundert, de gemeente Zundert en het huisartsenteam.

Deze gratis lezing over dementie wordt verzorgd door Wendy Brugman, casemanager dementie van Avoord en Hanny Hofman wijkverpleegster Surplus in Rijsbergen. Tijdens de lezing zullen zij ingaan op dementie, van diagnose tot wanneer thuis wonen niet meer gaat.

De avond begint om 19:30 uur. Tijdens de pauze is er gelegenheid voor een kopje koffie of thee. Na de pauze worden er ook vragen beantwoord. De avond duurt tot 21:00 uur.

Aanmelden kan via rijsbergen@bibliotheekvannu.nl, of aan de balie van de bibliotheek.

Waar: Bibliotheek Rijsbergen, Koutershof 6
Wanneer: Woensdag 25 september