Lezing Henk van Straten

12 september 2019, van 20:00 tot 22:15 | Bibliotheek VANnU, Markt 54a, 4701 PH Roosendaal

Kosten: € 5

Roosendaal 75 jaar bevrijd

Op donderdag 12 september ontvangt literair genootschap De Witte Roos auteur Henk van Straten. Met zijn huiveringwekkende thriller 'Van Gogh sneed hier nooit een oor af' schreef Henk van Straten het eerste Brabants Boek Present.

‘Van Gogh sneed hier nooit een oor af’ is een subtiel maatschappelijk beladen novelle. Een huiveringwekkende thriller die zich afspeelt in Nuenen. Het spannende gijzelingsdrama vormt de start van een nieuwe literaire traditie.

Met ‘Van Gogh sneed hier nooit een oor af’ schreef Henk van Straten het eerste Brabants Boek Present. Lezers in Brabant die voor €12,50 boeken aanschaffen in de boekwinkel krijgen het geschenk van zaterdag 7 t/m zondag 15 september 2019 gratis mee. Doel is om Brabants literair toptalent een kans te geven nieuw werk te schrijven, bedoeld voor een groot publiek in de provincie. Van Straten is de perfecte ambassadeur van het Brabantse schrijverslandschap. Hij spreekt een breed publiek aan van literaire lezers, leeftijdgenoten en jongeren. Dit doet hij met een geheel eigen stijl, een eigen presence.

Henk van Straten (1980) schrijft romans en journalistiek. Hij werkte voor o.a. Volkskrant Magazine, Esquire, Linda en Elle. Tot driemaal toe werd hij genomineerd voor de BGN literatuurprijs en stond hij op de longlist van de Librisliteratuurprijs. Met zijn romans ‘Wij zeggen hier niet halfbroer’ en ‘Berichten uit het tussenhuisje’ is hij een van de meest toonaangevende schrijvers van zijn generatie.

Wanneer: Donderdag 12 september
Tijd: 20:00 uur (inloop 19:30 uur)
Waar: Bibliotheek VANnU, Markt 54, Roosendaal
Kosten: € 5,- / Vrienden van De Witte Roos en scholieren GRATIS