Lezing hooggevoelige kinderen in Rijsbergen

12 juni 2019, van 19:30 tot 21:00 | Bibliotheek Rijsbergen, Koutershof 6, Rijsbergen

Lezing over hooggevoeligheid bij kinderen door Eline Mangnus.

Temperamentvolle kinderen; (hoog)gevoelig met een sterke wil

Heb jij een (hoog)gevoelig kind met een sterke wil? Heeft het heftige emoties of driftbuien? Zit je af en toe met de handen in het haar?

Je bent niet de enige! Speciaal voor ouders zoals jij organiseert Bibliotheek Rucphen in samenwerking met Zacht en kracht Kindercoaching een gratis lezing. Op deze avond ontdek je meer over de aard van jouw kind en hoe het komt dat de opvoeding zo veel van je vergt. Aan de hand van een model van het elfje en het draakje reik ik je een nieuwe manier aan om naar je kind te kijken. Alleen al door dit inzicht ga je je kind beter begrijpen en anders benaderen. Mijn doel is om je met een gevoel van opluchting naar huis te laten gaan: Er is niks mis met jouw kind. En er is ook niks mis met jou. Dit kind vraagt een bepaalde aanpak. En die is te leren!

De onderwerpen:

• Wat is een hooggevoelig kind?
  • Wat is een temperamentvol kind? (En wat is het niet?)
  • Wat maakt de combinatie van hoogsensitiviteit met een sterke wil zo pittig?
  • Waarom je kind zo vaak kwaad wordt.
  • Waarom een autoritaire opvoedstijl niet werkt.
  • Waarom straffen en belonen niet werkt.
  • Wat hebben deze kinderen nodig van hun ouders?
  • Wanneer wel en wanneer niet op te voeden.
  • Wat ik voor je kan betekenen als je er zelf niet meer uitkomt.

Deze avond is gericht op ouders van kinderen in de basisschool-leeftijd (vanaf 5 jaar). Meld je aan via rijsbergen@bibliotheekvannu.nl