Lezing Rob van Essen

26 november 2019, van 20:00 tot 22:15 | Bibliotheek Roosendaal, Markt 54a

Kosten: € 10

Roosendaal 75 jaar bevrijd

Op dinsdag 26 november ontvangt literair genootschap De Witte Roos auteur Rob van Essen, winnaar van de Libris Literatuurprijs 2019.

"Verzoening met het onbegrijpelijke"

Het boek 'De goede zoon' is de doorbraak van Rob van Essen naar het grote publiek. Op overdonderende wijze en met humor en ironie wordt het ongemak van de waarheid ter discussie gesteld.

In 2009 werd zijn roman 'Visser' genomineerd voor de Libris Literatuur Prijs. Zijn tweede verhalenbundel, 'Hier wonen ook mensen', werd in 2015 bekroond met de J.M.A. Biesheuvelprijs.

De pers over De goede zoon: “Alleen een onconventioneel goede schrijver krijgt dit voor elkaar” [De Volkskrant]. Joost de Vries: “Geef hem de Librisprijs voor De goed zoon; rapportcijfer: 9.” “Een boek met een helder soort raadselachtigheid en schitterende kracht” [De Groene Amsterdammer].

Wanneer: Dinsdag 26 november
Tijd: 20:00 uur (inloop 19:30 uur)
Waar: Bibliotheek Roosendaal, Markt 54a, Roosendaal
Kosten: € 10,- / Vrienden van De Witte Roos € 5,- / scholieren gratis