Lezing en workshop FNV Vrouw

6 maart 2020, van 19:00 tot 21:00 | Bibliotheek Roosendaal, Markt 54a

Kosten: €7,50

Bibliotheek Roosendaal combineert Internationale Vrouwendag en het thema van de Boekenweek: rebellen en dwarsdenkers. Op vrijdag 6 maart geeft Samira Chabani, programmamanager bij FNV Vrouw, een lezing en interactieve workshop. De avond start om 19.00 uur.

Programma
Hoe onderhandel je als vrouw het best over je salaris? Wat doe je als je het gevoel hebt dat mannen binnen jouw bedrijf eerder promotie maken? En hoe combineer je het ouderschap met een goede baan? Op vrijdag 6 maart krijg je de kans om deze en meer vragen te stellen aan een expert.

De avond start om 19.00 met een lezing van Samira Chabani. Na een korte pauze vindt een interactieve workshop plaats, waarbij je al jouw vragen op het gebied van werk, carrière en solliciteren kunt stellen. Na afloop wordt een afsluitende borrel georganiseerd, een uitgelezen kans om met andere vrouwen over jouw ervaringen te praten!

FNV Vrouw
FNV Vrouw zet zich in voor een vrouwproof arbeidsmarkt. De organisatie vindt het belangrijk dat vrouwen dezelfde kansen krijgen als mannen, zodat ook zij financieel zelfstandig door het leven kunnen gaan. FNV werd opgericht in 1948, een tijd waarin getrouwde vrouwen handelingsonbekwaam waren. Ze mochten bijvoorbeeld niet zelf een bankrekening afsluiten, en werden vaak ontslagen zodra zij trouwden. Voor elke beslissing had een vrouw toestemming nodig van haar echtgenoot.

Hoewel de tijden veranderd zijn, is er nog steeds sprake van ongelijkheid op de arbeidsmarkt. FNV Vrouw probeert de kloof tussen mannen en vrouwen te dichten door o.a. het geven van lezingen, het organiseren van projecten en het persoonlijk begeleiden van vrouwen.

Waar: Bibliotheek Roosendaal, Markt 54a
Wanneer: Vrijdag 6 maart
Tijd: 19.00 - 21.00
Kosten: €7,50 - je kunt dit bedrag contant betalen op de avond zelf.