Seminar: Verandermanagement door Froukje Smeding

17 maart 2018, van 11:00 tot 12:30 | Bibliotheek Zevenbergen, Kasteelweg 3, 4761BN Zevenbergen

Kosten: Gratis

Facebookevenement

Verandermanagement is een mooi woord. Maar zo mooi is meestal de ervaring niet als er (weer) een verandering is op het werk.

Een reorganisatie wordt nooit met gejuich ontvangen en de stress giert over de afdelingen. Toch zijn mensen best in staat om te veranderen, daar ligt het niet aan. Maar we willen ook graag bijdragen en onze doelen halen, daar halen we voldoening uit. Het prettigst werken we als we weten waar we aan toe zijn, ons kunnen focussen op wat we gewend zijn te doen. We houden over het algemeen niet van onzekerheid. Als er iets verandert, betekent dit dat je –tijdelijk- van je automatische piloot af raakt, in plaats daarvan steeds moet nadenken over hoe je het nu gaat aanpakken. Dat steeds nadenken kost energie. Omdat we bij ‘teveel’ dingen moeten nadenken, maakt dit onzeker, geïrriteerd en moe.

Tijdens het seminar legt Froukje uit hoe het werkt in je hoofd én wat je eraan kan doen. Ik ga in op dingen die je kan doen om meer grip te ervaren zodat je er minder energie door verliest. We kunnen de situatie niet altijd veranderen. Wel de manier waarop we ermee omgaan.

Voor een gratis werkboekje om uw bevindingen in te noteren, kunt u zich aanmelden bij www.werkwegen.nl