Wat ruik ik?

18 oktober 2017, van 14:00 tot 15:00 | Kasteelweg 3, 4761BN Zevenbergen

Kosten: Gratis

Deze bijeenkomst gaat niet door!

Hoe komt het dat de wolf en de beer een kadaver van kilometers afstand kunnen ruiken? Waarom verspreidt de bunzing een enorme stank? En wist je dat bevers een lekker luchtje gebruiken om hun gebied af te bakenen? Zo lekker, dat het zelfs in parfums is verwerkt!

Op woensdag 18 oktober van 14.00 tot 15.00 geven Stef den Ridder en Anneke Groen een leuke presentatie over ruiken, geuren en neuzen in het dierenrijk.

Aanleiding is de recente publicatie van “Stefs Grote Neuzenboek”, een schitterend geïllustreerd kinder- en prentenboek over neuzen en geuren in het dierenrijk. Aan de hand van herkenbare en wonderlijke dieren ontdekken kinderen van alles over de anatomie en de functies van de neus, geursporen, lokken, verleiden en verjagen.

Het neuzencollege, dat geschikt is voor kinderen vanaf zes jaar, maar zeker ook leuk is voor volwassenen, kan gratis worden bijgewoond.

Wel is het fijn als u zich even opgeeft bij de bibliotheek (Kasteelweg 3, 4761BN Zevenbergen). Dit kan ook telefonisch op +31 (0)168324594 of via email, zevenbergen@bibliotheekvannu.nl
Na afloop van de presentatie bestaat er de gelegenheid om het Neuzenboek te kopen en te laten signeren.