Workshop tekenen voor kinderen

11 september 2019, van 15:00 tot 16:30 | Bibliotheek Oudenbosch, Sint Annaplein 3

Kosten: gratis

In het kader van de Cultuurmaand Halderberge 2019 geeft A la Prima een workshop Tekenen aan kinderen in Bibliotheek Oudenbosch.

Kom je ook tekenen in de bieb met Renate en Nathalie van À la Prima?

Wat gaan we precies doen? We gaan samen breien... Hè, breien? Ja, breien!

Maar niet met wol, maar met potlood, stift, krijt, verf, lekker veel fantasie en vooral veel plezier! Klinkt dat een beetje gek en ben je benieuwd hoe we dat gaan doen? Schrijf je dan snel in, want er is maar plek voor 15 kinderen en vol = vol.

Waar: Bibliotheek Oudenbosch
Wanneer: Woensdag 11 september 2019
Tijd: 15:00 - 16:30 uur
Leeftijd: 7-12 jaar
Deelnemers: min. 8 / max. 15
Opgeven: Voor 7 september aanmelden via oudenbosch@bibliotheekvannu.nl of aan de balie van de bibliotheek.

Wie zijn Renate en Nathalie?

Renate van Dongen maakt aquarellen op een ongewone ondergrond, namelijk claybord. Dit is een hardboard plaat met een toplaag van zeer gladde, kaoline-klei. Op dit oppervlak speelt ze met water en pigmenten en heeft ze zo haar eigen losse maar realistische stijl ontwikkeld. Dieren zijn haar grootste inspiratiebron en het hoofdonderwerp van haar schilderijen. Vorig jaar is er een artikel over haar en haar kunstwerken verschenen in het Engelstalige tijdschrift The Art of Watercolour, ook heeft ze al twee keer een eervolle vermelding gewonnen bij internationale (aquarel)wedstrijden.

Natalie Koeken maakt voornamelijk portretten in houtskool en olieverf, maar soms maakt ze ook een uitstapje naar de dierenwereld. In haar houtskooltekeningen speelt ze vaak met het weglaten van lijnen en ze werkt met verschillende texturen en achtergronden met een kleurwassing. Haar olieverfschilderijen zijn redelijk klassiek met hier en daar een losse toets, ook voegt ze vaak een voorwerp of symbool toe dat iets over die persoon vertelt. Afgelopen juni is haar schilderij Nonkeltje II genomineerd voor de Nederlandse Portretprijs. Van 3 september tot en met 17 november is haar schilderij samen met de kunstwerken van de andere 49 genomineerden te zien op Slot Zeist. Tijdens deze periode wordt de prijs uitgereikt.

Voor meer informatie over hen kun je terecht op www.a-la-prima.com.