Gratis workshop 'Steentje eruit, Zaadje erin'

15 mei 2019, van 15:00 tot 17:00 | Bibliotheek Oudenbosch, Sint Annaplein 3, Oudenbosch

kikker viert de lente

In het kader van de Week van ons Water in Brabant is dankzij een nauwe samenwerking tussen Bibliotheek VANnU, Gemeente Halderberge en het Markland College een leuk activiteitenprogramma ontwikkeld rondom water. In de tuin van de toekomst kunnen kinderen een gratis workshop volgen.

Tuin van de toekomst - Workshop voor kinderen

Knutselworkshop waarbij kinderen milieubewust bezig zijn met het belang van waterhoudende tuinen door “minder steentjes in de tuin, maar meer zaadjes of plantjes te zetten”.

Kinderen leren papier scheppen en zaadjes toevoegen. Deze kaarten kunnen de kinderen zelf gebruiken of opsturen, met als doel dat de zaadjes geplant worden op een plek waar eerst een steen in de tuin was. De zaadjes groeien uit tot bloemen, waar bijen en andere insecten op af komen.

Het is handig als de kinderen een theedoek van thuis meebrengen, dan kunnen ze de zelfgemaakte kaart thuis verder laten drogen.

Waar: Bibliotheek Oudenbosch, Sint Annaplein 3, Oudenbosch
Wanneer: Woensdag 15 mei
Tijd: Van 15:00-17:00 uur
Gratis entree
: Per mail a.brouwers@bibliotheekvannu.nl of oudenbosch@bibliotheekvannu.nl

Wees er op tijd bij, want vol is vol!