Write for Rights

11 december 2019, van 14:00 tot 17:30 | Bibliotheek Oudenbosch, Sint Annaplein 3

Kosten: Gratis

Gezocht: Brievenschrijvers voor Amnesty's Write for Rights 2019. In Roosendaal wordt het evenement op 7 december om 11.00 uur geopend door burgemeester Han van Midden. Tussen 11.00 en 14.00 uur ben je van harte welkom in de Coffeecorner van Bibliotheek Roosendaal. In Oudenbosch schrijven we de brieven op woensdag 11 december, tussen 14.00 en 17.30.

Het schrijven van brieven lijkt een verdwenen ambacht. Maar schijn bedriegt.

Op 10 december – de Dag van de Mensenrechten – triomfeert de persoonlijke, handgeschreven brief tijdens Amnesty’s Write for Rights. Van Nieuw-Zeeland tot Ghana en van Brazilië tot Japan klimmen mensen in de pen. Ze vragen om vrijlating van gewetensgevangenen. Om terugdringing van de doodstraf, marteling en discriminatie. Ze geven hoop aan gevangen mensenrechtenverdedigers.

Dit jaar vragen we tijdens de Write for Rights speciale aandacht voor kinderen en jongeren. Jongeren als Magai Matiop Ngong uit Zuid-Soedan, die de doodstraf kreeg toen hij pas 15 jaar oud was. Amnesty is altijd tegen de doodstraf, overal en voor iedereen.

Doe jij dit jaar ook mee?

Waar: Bibliotheek Roosendaal, Markt 54a
Wanneer: Zaterdag 7 december
Tijd: 11.00 - 14.00 uur
Entree is gratis, maar meld je wel even aan via info@amnestyroosendaal.nl