Write for rights

8 december 2018, van 11:00 tot 14:00 | Bibliotheek VANnU, Markt 54A, Roosendaal en Huis van de Wijk (Mauritshof), Klundert

Kom brieven schrijven voor Amnesty International in Bibliotheek VANnU.

Amnesty International

Er worden brieven geschreven voor mensen die gediscrimineerd worden om wie ze zijn, die vastzitten omdat ze voor hun mening uitkwamen of vermoord werden terwijl de daders vrijuit gaan. Ook sturen de brievenschrijvers de mensen die dit jaar centraal staan groetenkaarten, zodat ze weten dat ze niet vergeten zijn. Ook in Roosendaal, Zevenbergen en Klundert gaat volop geschreven worden voor Amnesty.

Tijdens het Write for Rights-event van vorig jaar werd in Nederland een recordaantal van 180.000 brieven geschreven. Wereldwijd werden meer dan 5 miljoen brieven, kaarten, handtekeningen, sms’jes en WhatsApp’jes verstuurd. Hoe groter die vuist, hoe groter de druk op autoriteiten om te zorgen voor gerechtigheid.

In Roosendaal gaat Amnesty brieven schrijven in de koffiehoek bij de bibliotheek VANNnU (Parrotia). In Zevenbergen doen de leerlingen van het Markland College mee in de bibliotheek van Zevenbergen en in Klundert kan er meegeschreven worden in Huis van de Wijk (Mauritshof). Ook is Amnesty op deze dag met onze kraam en petitie aanwezig in de supermarkt van Albert Heijn aan de Molenstraat in Zevenbergen.
U bent van harte welkom om mee te schrijven voor Write for Rights.

Brieven schrijven werkt
Een lawine aan brieven maakt indruk en dwingt wetshandhavers mensen eerlijker te behandelen. En hoe meer groetenkaarten, hoe groter de steun voor de mensen voor wie we schrijven. Dat is onvoorstelbaar belangrijk. Tijdens het Write for Rights-event van 2018 krijgen 10 vrouwenactivisten speciale aandacht. Vrouwen die hun nek durven uitsteken voor anderen krijgen nog vaker dan mannen te maken met (seksuele) intimidatie, lastercampagnes en verkrachting.

Loop binnen en schrijf mee!

Roosendaal
: Bibliotheek Roosendaal, Markt 54A, Roosendaal