Blijf op de hoogte van al het bieb nieuws

Resultaat 31 - 40 (van 90)

• Nieuwe update E-booksapp

5 april 2019

Er is een nieuwe update voor de E-booksapp voor iOS en Android apparaten beschikbaar. Aan de app zijn nieuwe features toegevoegd.

Bekijk details van Nieuwe update E-booksapp

• Openingstijden Taalpunten

5 april 2019

Wij informeren u graag over de openingstijden van de Taalpunten in de gemeenten Roosendaal, Moerdijk en Halderberge.

Bekijk details van Openingstijden Taalpunten

• Kennis- en inspiratiebijeenkomst dementie en Bibliotheek VANnU: 'Een Dementheek is meer dan een kast met boeken'

26 maart 2019

Op maandag 8 april vindt in de Bibliotheek VANnU Zevenbergen een kennis- en inspiratiebijeenkomst plaats over de rol van de bibliotheek in het dementievriendelijke netwerk.

Bekijk details van Kennis- en inspiratiebijeenkomst dementie en Bibliotheek VANnU: 'Een Dementheek is meer dan een kast met boeken'

• Voorlezen in Roosendaal

22 maart 2019

Voorlezen stimuleert de taal- en spraakontwikkeling van je kind en het verhoogt de concentratie. Het is een mooie manier om taal te introduceren en de woordenschat te vergroten. Er wordt gratis voorgelezen op verschillende locaties in gemeente Roosendaal.

Bekijk details van Voorlezen in Roosendaal

• Media Ukkie Dagen 'Van speen tot game'

19 maart 2019

Schermen hebben een grote aantrekkingskracht op de allerkleinsten. Ze weten feilloos hun favoriete filmpje of spelletje te vinden op de tv, smartphone van mama of tablet van opa. Ze vermaken zich er prima mee en als ouder heb je even je handen vrij. Maar veel ouders hebben vragen over het mediagebruik van hun jonge kinderen. Wat is bijvoorbeeld geschikte media?

Bekijk details van Media Ukkie Dagen 'Van speen tot game'

• Lezing Ilja Leonard Pfeijffer

14 maart 2019

De Witte Roos verwelkomt dit jaar bijzondere auteurs. Zo is Leonard Pfeijffer te gast in het programma. Reserveer nu jouw kaarten bij Bibliotheek VANnU.

Bekijk details van Lezing Ilja Leonard Pfeijffer

• Boekenweek en de Kunst in Bibliotheek Rucphen

13 maart 2019

Tijdens de Boekenweek van 2019 wordt aandacht besteed aan het thema: Moeder, de vrouw naar het gelijknamige gedicht van Martinus Nijhof. Wat heeft dat thema met kunst te maken? De kunst en vrouwen, of de kunst om vrouw te zijn, om moeder te zijn, heeft vaak de aandacht en is ook in de kunstgeschiedenis regelmatig terug te vinden.

Bekijk details van Boekenweek en de Kunst in Bibliotheek Rucphen

• Voorlezen aan een hond in de bieb

12 maart 2019

‘Kwispellezen’ heeft de afgelopen tijd veel aandacht gekregen in de media; op steeds meer plaatsen in Nederland wordt een voorleeshond ingezet voor kinderen die (hardop) lezen niet zo leuk of moeilijk vinden.

Bekijk details van Voorlezen aan een hond in de bieb

• Rucphen geopend op zaterdagen

27 februari 2019

Bibliotheek Rucphen gedurende enkele maanden extra geopend op zaterdag.

Bekijk details van Rucphen geopend op zaterdagen

• De Witte Roos bestaat 25 jaar

26 februari 2019

Literaire stichting De Witte Roos bestaat in 2019 25 jaar. Sinds de oprichting 1994 hebben veel gerenommeerde dichters en schrijvers, van zowel fictie als non-fictie in Roosendaal opgetreden. In dit jubileumjaar organiseren ze weer ontmoetingen met interessante en spraakmakende schrijvers.

Bekijk details van De Witte Roos bestaat 25 jaar