Blijf op de hoogte van al het bieb nieuws

Resultaat 41 - 50 (van 90)

• Mama Café in Roosendaal

22 februari 2019

Per 2 april start er een nieuw initiatief in Bibliotheek Roosendaal van stichting Dreamworkers: het Mama Café.

Bekijk details van Mama Café in Roosendaal

• Campagne en directe benadering moeten laaggeletterden Zevenbergen écht bereiken

13 februari 2019

“Sorry, ik ben mijn bril vergeten”, of: “Kunt u dit voor mij invullen? Ik schrijf zo onleesbaar”. Het zijn slechts twee van de smoezen die laaggeletterden vaak gebruiken om te verbergen dat ze niet goed kunnen lezen en schrijven. Volgens schatting telt gemeente Moerdijk ongeveer 3.700 inwoners tussen de 15 en 75 jaar die moeite hebben met lezen en schrijven, alleen al in Zevenbergen zijn dat zo’n 1.400 mensen. In Zevenbergen gaan we proberen ze met een speciale campagne te bereiken én te helpen....

Bekijk details van Campagne en directe benadering moeten laaggeletterden Zevenbergen écht bereiken

• Bibliotheken VANnU en Het Markiezaat tekenen intentieovereenkomst

1 februari 2019

Op 21 januari 2019 hebben de directeur/bestuurder van Bibliotheek VANnU, Frédérique Assink-Aben, en de directeur/bestuurder van Bibliotheek Het Markiezaat, Harry van der Klink, een intentieovereenkomst ondertekend.

Bekijk details van Bibliotheken VANnU en Het Markiezaat tekenen intentieovereenkomst

• Zevenbergen leert lezen

30 januari 2019

Ongeveer 1.400 Zevenbergenaren kunnen niet goed lezen en schrijven. Herken je dit? Iemand die niet thuis geeft als er een verjaardagskaartje geschreven moet worden? Of nooit een boodschappenlijstje gebruikt maar wel vaak iets vergeet? Een formulier invullen steeds maar uitstelt? Misschien is er meer aan de hand en heeft deze persoon moeite met lezen en schrijven. Schaamte zorgt er vaak voor dat er niets verandert. Met de actie ‘Zevenbergen leert lezen’ gaan taalvrijwilligers van het Taalpunt ze helpen.

Bekijk details van Zevenbergen leert lezen

• Nationale Voorleesdagen 2019

11 januari 2019

De Nationale Voorleesdagen komen er aan. Doe mee in jouw bibliotheek!

Bekijk details van Nationale Voorleesdagen 2019

• Bij Bibliotheek VANnU On Tour: Lezing hooggevoeligheid

8 januari 2019

Interessante lezing hooggevoeligheid in Bibliotheek VANnU.

Bekijk details van Bij Bibliotheek VANnU On Tour: Lezing hooggevoeligheid

• Interactieve cursus kunst voor kinderen

4 januari 2019

16 januari start de interactieve cursus kunst voor kinderen in Bibliotheek Roosendaal.

Bekijk details van Interactieve cursus kunst voor kinderen

• Online cursussen stoppen

24 december 2018

De online cursussen van de Online Bibliotheek stoppen per 1 januari 2019.

Bekijk details van Online cursussen stoppen

• Literair Event I love Rietveld

21 december 2018

Literair Event Auteur Jessica van Geel gaat in gesprek met Ivan Borghstijn over haar boek I LOVE RIETVELD - het verhaal van de liefde tussen Truus Schroder en Gerrit Rietveld, en het huis dat zij bouwden.

Bekijk details van Literair Event I love Rietveld

• Expositie 'Van dissociaties naar depressie'

11 december 2018

Gedurende de maand januari is de expositie met kunstwerken van Sarike Gaillard gratis te bekijken in Bibliotheek VANnU Roosendaal.

Bekijk details van Expositie 'Van dissociaties naar depressie'