Blijf op de hoogte van al het bieb nieuws

Resultaat 1 - 10 (van 86)

• Boekenborrel

17 september 2019

In aanloop naar de Kinderboekenweek worden leerkrachten uitgenodigd voor de jaarlijkse Boekenborrel (voorheen: het Juffenfeest) bij Boekhandel Het Verboden Rijk in Roosendaal, in samenwerking met Bibliotheek VANnU.

Bekijk details van Boekenborrel

• Tekenen taalakkoord

9 september 2019

Vanmiddag hebben de West-Brabantse De6 gemeenten, samen met 15 betrokken organisaties, in de bibliotheek van Roosendaal het Taalakkoord De6 ‘Meedoen met taal’ ondertekend. Met de afspraken die vastliggen in het Taalakkoord pakken de ondertekenaars de komende 5 jaar gezamenlijk laaggeletterdheid aan. Onder andere de inzet van Taalambassadeurs, cursussen, Taalhuizen en Taalnetwerken moet de bewustwording en signalering van laaggeletterdheid verbeteren en de taboes eromheen wegnemen.

Bekijk details van Tekenen taalakkoord

• Week van de Alfabetisering in Bibliotheek VANnU

30 augustus 2019

Honderden gemeenten, bedrijven, bibliotheken, scholen en vele duizenden mensen komen van maandag 9 tot en met zondag 15 september samen met Stichting Lezen & Schrijven in actie voor een geletterd Nederland. Onder de noemer DURF! zet ook Bibliotheek VANnU zich tijdens de Week van de Alfabetisering in voor een positieve leercultuur en een leven lang ontwikkelen. Zodat meer mensen de kans krijgen om ook op latere leeftijd beter te leren lezen, schrijven en omgaan met de computer. Want onze samenleving...

Bekijk details van Week van de Alfabetisering in Bibliotheek VANnU

• Belangrijk bezoek voor Bibliotheek VANnU locatie Zevenbergen

29 augustus 2019

Afgelopen woensdag 28 augustus bracht Marianne van der Sloot, Gedeputeerde Samenleving, Cultuur en Erfgoed Noord-Brabant, een bezoek aan Bibliotheek VANnU in Zevenbergen. De reden van haar bezoek is de aandacht die de gemeente Moerdijk en specifiek de bieb schenkt aan dementie. Ook werden de plannen voor een dementievriendelijk Brabant in 2020 gedeeld.

Bekijk details van Belangrijk bezoek voor Bibliotheek VANnU locatie Zevenbergen

• Lezing Henk van Straten

21 augustus 2019

De Witte Roos verwelkomt dit jaar bijzondere auteurs. Zo is Henk van Straten te gast bij Bibliotheek VANnU op donderdag 12 september 2019.

Bekijk details van Lezing Henk van Straten

• Week van de Alfabetisering 2019

13 augustus 2019

Wil jij een stadsgenoot op weg helpen met de Nederlandse taal?

Bekijk details van Week van de Alfabetisering 2019

• Enquete ondersteunings- en welzijnsvoorzieningen in Zundert

1 augustus 2019

Gemeente Zundert wil graag weten wat jij van de ondersteunings- en welzijnsvoorzieningen binnen de gemeente vindt. Hierbij kun je denken aan maatschappelijk werk, jongerenwerk, hulp bij financiën, opvoedondersteuning en mantelzorg.

Bekijk details van Enquete ondersteunings- en welzijnsvoorzieningen in Zundert

• Lees! op het Da Vinci College

19 juli 2019

Bibliotheek VANnU creëert samen met het Da Vinci College een leescultuur op school.

Bekijk details van Lees! op het Da Vinci College

• Voorleestraining voor studenten

12 juli 2019

Bibliotheek VANnU ontwikkelt cursus voor Kellebeek.

Bekijk details van Voorleestraining voor studenten

• Bibliotheken VANnU en Het Markiezaat fuseren per 1 januari 2020

10 juli 2019

Op 3 juli 2019 hebben de Raden van Toezicht van Bibliotheek VANnU en Bibliotheek Het Markiezaat hun goedkeuring verleend aan de fusie tussen beide organisaties op 1 januari 2020.

Bekijk details van Bibliotheken VANnU en Het Markiezaat fuseren per 1 januari 2020