Nieuws

Blijf op de hoogte van al het bieb nieuws

Resultaat 1 - 10 (van 92)

 • Heropening haal- en brengpunt Zundert

  23 januari 2020

  Al enige tijd werd er proefgedraaid, maar vanaf heden is haal- en brengpunt Zundert van Bibliotheek West-Brabant weer volledig geopend.

  Bekijk details van Heropening haal- en brengpunt Zundert

 • Opening Bibliotheek op School op Brede Basisschool De Kreek

  23 januari 2020

  Op maandag 20 januari opende wethouder Barry Jacobs een nieuwe Bibliotheek op School, op Brede Basisschool De Kreek in Bergen op Zoom.

  Bekijk details van Opening Bibliotheek op School op Brede Basisschool De Kreek

 • Week van de Mediawijsheid 'Aan of Uit'?

  1 november 2019

  In een wereld vol media moeten we constant keuzes maken. Nog even je appjes checken of ga je vroeg slapen? Laat je je kind alleen op de tablet of lees je samen een boekje? Regel je zelf je online bankzaken of laat je dat doen door een ander? De Week van de Mediawijsheid 2019 heeft daarom als thema: ‘Aan of uit?'

  Bekijk details van Week van de Mediawijsheid 'Aan of Uit'?

 • VANnU en Het Markiezaat fuseren tot de Bibliotheek West-Brabant

  30 oktober 2019

  Op 1 januari 2020 fuseren Bibliotheek VANnU en Het Markiezaat. De nieuwe organisatie gaat de Bibliotheek West-Brabant heten.

  Bekijk details van VANnU en Het Markiezaat fuseren tot de Bibliotheek West-Brabant

 • Lezing Peter Buwalda

  11 oktober 2019

  Dit jubileumjaar verwelkomt literaire stichting De Witte Roos bijzondere auteurs. In oktober heten zij Peter Buwalda, o.a. bekend van Bonita Avenue, welkom in Bibliotheek VANnU.

  Bekijk details van Lezing Peter Buwalda

 • Openingstijden gemeente Moerdijk gewijzigd

  4 oktober 2019

  De bibliotheek en haal- en brengpunten in de gemeente Moerdijk hebben nieuwe openingstijden.

  Bekijk details van Openingstijden gemeente Moerdijk gewijzigd

 • Boekenborrel

  17 september 2019

  In aanloop naar de Kinderboekenweek worden leerkrachten uitgenodigd voor de jaarlijkse Boekenborrel (voorheen: het Juffenfeest) bij Boekhandel Het Verboden Rijk in Roosendaal, in samenwerking met Bibliotheek VANnU.

  Bekijk details van Boekenborrel

 • Tekenen taalakkoord

  9 september 2019

  Vanmiddag hebben de West-Brabantse De6 gemeenten, samen met 15 betrokken organisaties, in de bibliotheek van Roosendaal het Taalakkoord De6 ‘Meedoen met taal’ ondertekend. Met de afspraken die vastliggen in het Taalakkoord pakken de ondertekenaars de komende 5 jaar gezamenlijk laaggeletterdheid aan. Onder andere de inzet van Taalambassadeurs, cursussen, Taalhuizen en Taalnetwerken moet de bewustwording en signalering van laaggeletterdheid verbeteren en de taboes eromheen wegnemen.

  Bekijk details van Tekenen taalakkoord

 • Week van de Alfabetisering in Bibliotheek VANnU

  30 augustus 2019

  Honderden gemeenten, bedrijven, bibliotheken, scholen en vele duizenden mensen komen van maandag 9 tot en met zondag 15 september samen met Stichting Lezen & Schrijven in actie voor een geletterd Nederland. Onder de noemer DURF! zet ook Bibliotheek VANnU zich tijdens de Week van de Alfabetisering in voor een positieve leercultuur en een leven lang ontwikkelen. Zodat meer mensen de kans krijgen om ook op latere leeftijd beter te leren lezen, schrijven en omgaan met de computer. Want onze samenleving...

  Bekijk details van Week van de Alfabetisering in Bibliotheek VANnU

 • Belangrijk bezoek voor Bibliotheek VANnU locatie Zevenbergen

  29 augustus 2019

  Afgelopen woensdag 28 augustus bracht Marianne van der Sloot, Gedeputeerde Samenleving, Cultuur en Erfgoed Noord-Brabant, een bezoek aan Bibliotheek VANnU in Zevenbergen. De reden van haar bezoek is de aandacht die de gemeente Moerdijk en specifiek de bieb schenkt aan dementie. Ook werden de plannen voor een dementievriendelijk Brabant in 2020 gedeeld.

  Bekijk details van Belangrijk bezoek voor Bibliotheek VANnU locatie Zevenbergen