Blijf op de hoogte van al het bieb nieuws

Resultaat 1 - 10 (van 58)

• Lezingen Esther Gerritsen en Ilja Leonard Pfeijffer

14 maart 2019

De Witte Roos verwelkomt dit jaar bijzondere auteurs. Zo zijn Esther Gerritsen en Ilja Leonard Pfeijffer te gast in het programma. Reserveer jouw kaarten voor een avond in Bibliotheek VANnU.

Bekijk details van Lezingen Esther Gerritsen en Ilja Leonard Pfeijffer

• Boekenweek en de Kunst in Bibliotheek Rucphen

13 maart 2019

Tijdens de Boekenweek van 2019 wordt aandacht besteed aan het thema: Moeder, de vrouw naar het gelijknamige gedicht van Martinus Nijhof. Wat heeft dat thema met kunst te maken? De kunst en vrouwen, of de kunst om vrouw te zijn, om moeder te zijn, heeft vaak de aandacht en is ook in de kunstgeschiedenis regelmatig terug te vinden.

Bekijk details van Boekenweek en de Kunst in Bibliotheek Rucphen

• Voorlezen aan een hond in de bieb

12 maart 2019

‘Kwispellezen’ heeft de afgelopen tijd veel aandacht gekregen in de media; op steeds meer plaatsen in Nederland wordt een voorleeshond ingezet voor kinderen die (hardop) lezen niet zo leuk of moeilijk vinden.

Bekijk details van Voorlezen aan een hond in de bieb

• Rucphen geopend op zaterdagen

27 februari 2019

Bibliotheek Rucphen gedurende enkele maanden extra geopend op zaterdag.

Bekijk details van Rucphen geopend op zaterdagen

• De Witte Roos bestaat 25 jaar

26 februari 2019

Literaire stichting De Witte Roos bestaat in 2019 25 jaar. Sinds de oprichting 1994 hebben veel gerenommeerde dichters en schrijvers, van zowel fictie als non-fictie in Roosendaal opgetreden. In dit jubileumjaar organiseren ze weer ontmoetingen met interessante en spraakmakende schrijvers.

Bekijk details van De Witte Roos bestaat 25 jaar

• Mama Café in Roosendaal

22 februari 2019

Per 2 april start er een nieuw initiatief in Bibliotheek Roosendaal van stichting Dreamworkers: het Mama Café.

Bekijk details van Mama Café in Roosendaal

• Campagne en directe benadering moeten laaggeletterden Zevenbergen écht bereiken

13 februari 2019

“Sorry, ik ben mijn bril vergeten”, of: “Kunt u dit voor mij invullen? Ik schrijf zo onleesbaar”. Het zijn slechts twee van de smoezen die laaggeletterden vaak gebruiken om te verbergen dat ze niet goed kunnen lezen en schrijven. Volgens schatting telt gemeente Moerdijk ongeveer 3.700 inwoners tussen de 15 en 75 jaar die moeite hebben met lezen en schrijven, alleen al in Zevenbergen zijn dat zo’n 1.400 mensen. In Zevenbergen gaan we proberen ze met een speciale campagne te bereiken én te helpen....

Bekijk details van Campagne en directe benadering moeten laaggeletterden Zevenbergen écht bereiken

• Bibliotheken VANnU en Het Markiezaat tekenen intentieovereenkomst

1 februari 2019

Op 21 januari 2019 hebben de directeur/bestuurder van Bibliotheek VANnU, Frédérique Assink-Aben, en de directeur/bestuurder van Bibliotheek Het Markiezaat, Harry van der Klink, een intentieovereenkomst ondertekend.

Bekijk details van Bibliotheken VANnU en Het Markiezaat tekenen intentieovereenkomst

• Zevenbergen leert lezen

30 januari 2019

Ongeveer 1.400 Zevenbergenaren kunnen niet goed lezen en schrijven. Herken je dit? Iemand die niet thuis geeft als er een verjaardagskaartje geschreven moet worden? Of nooit een boodschappenlijstje gebruikt maar wel vaak iets vergeet? Een formulier invullen steeds maar uitstelt? Misschien is er meer aan de hand en heeft deze persoon moeite met lezen en schrijven. Schaamte zorgt er vaak voor dat er niets verandert. Met de actie ‘Zevenbergen leert lezen’ gaan taalvrijwilligers van het Taalpunt ze helpen.

Bekijk details van Zevenbergen leert lezen

• Nationale Voorleesdagen 2019

11 januari 2019

De Nationale Voorleesdagen komen er aan. Doe mee in jouw bibliotheek!

Bekijk details van Nationale Voorleesdagen 2019