Blijf op de hoogte van al het bieb nieuws

Resultaat 1 - 10 (van 45)

• Nieuwe openingstijden Hoeven

12 oktober 2017

Vanwege de verhuizing van de school worden de openingstijden van het servicepunt in Hoeven aangepast. Het servicepunt is in de toekomst alleen nog bemand open.

Bekijk details van Nieuwe openingstijden Hoeven

• Lezen voor de Lijst - masterstudent Jessie doet onderzoek

12 oktober 2017

Ik ben Jessie Matthijssen, 22 jaar en woon in het mooie Heerle. Dit geeft mij de luxepositie op de fiets naar mijn stage te kunnen. Momenteel ben ik bezig met mijn masteropleiding Neerlandistiek aan de Universiteit Leiden, nadat ik mijn bachelor Nederlandse taal en cultuur behaald heb in Nijmegen.

Bekijk details van Lezen voor de Lijst - masterstudent Jessie doet onderzoek

• Leerlingen Da Vinci College vinden lezen leuk

12 oktober 2017

Ook dit schooljaar hebben we met het Da Vinci College weer een enthousiaste start gemaakt met activiteiten rondom de Bibliotheek op school.

Bekijk details van Leerlingen Da Vinci College vinden lezen leuk

• Gruwelijk eng in Rucphen

11 oktober 2017

De Kinderboekenweek wordt elk jaar in oktober gehouden. Tijdens het tien dagen durende evenement zijn er in het hele land allerlei activiteiten rond het kinderboek. Op grote schaal haken bibliotheken, het onderwijs, boekhandels en culturele centra hierop in. Het jaarlijks wisselende thema van de Kinderboekenweek dient als leidraad bij de organisatie van de vele activiteiten.

Bekijk details van Gruwelijk eng in Rucphen

• Conferentie Brick by Brick – Extending The Literacy Houses Approach

5 oktober 2017

Op 6 september, in de week van de Alfabetisering, vond in Breda de conferentie Brick by Brick – Extending The Literacy Houses Approach plaats. Welke bouwstenen zijn nodig voor het opzetten en structureel inbedden van een succesvol Taalhuis?

Bekijk details van Conferentie Brick by Brick – Extending The Literacy Houses Approach

• Cursus Digisterker

29 september 2017

Word Digisterker! Volg de gratis cursus! Wilt u leren hoe u gebruik kunt maken van digitale (overheids)diensten van bijvoorbeeld de gemeente? Het aanvragen van huurtoeslag, doorgeven van een verhuizing, aanvragen van een identiteitsbewijs, informatie over uw AOW of het zoeken van werk gaat steeds meer digitaal. Vindt u het lastig om met de websites van de overheid te werken of uw DigiD te gebruiken?

Bekijk details van Cursus Digisterker

• Help mee tijdens de Human Library!

29 september 2017

Heeft u op vrijdag 3 november 2017 tussen 14.00 en 19.30 uur nog ruimte in uw agenda? Wilt u meewerken aan het bespreekbaar maken van vooroordelen? Wilt u uw bijdrage leveren aan een mooi evenement waar mensen 1-op-1 in gesprek gaan? Geef u op om als gastvrouw of gastheer Human Library Roosendaal tot een succes te maken.

Bekijk details van Help mee tijdens de Human Library!

• Roosendaal Dementievriendelijke gemeente

22 september 2017

Op 19 september was VANnU, op uitnodiging van Alzheimer Nederland afdeling West-Brabant, aanwezig in Schouwburg De Kring bij de thema-avond Roosendaal Dementievriendelijk.

Bekijk details van Roosendaal Dementievriendelijke gemeente

• Taalpunt Westrand is geopend!

20 september 2017

Op 7 september werd het Taalpunt in de Westrand feestelijk geopend. U kunt nu elke vrijdag, tussen 9.00 -11.00 uur, zonder afspraak het Taalpunt binnen lopen.

Bekijk details van Taalpunt Westrand is geopend!

• Artisjok 2017 was geslaagd!

20 september 2017

Het festival is de start van het vak CKV 1. Havo en vwo 4 leerlingen maken kennis met verschillende culturele instellingen in Roosendaal.

Bekijk details van Artisjok 2017 was geslaagd!