Blijf op de hoogte van al het bieb nieuws

Resultaat 1 - 10 (van 50)

• De Bibliotheek op School breidt uit!

15 december 2017

Per 1 januari 2018 start ook in de gemeente Zundert De Bibliotheek op School! Vandaag werd het officiële startsein in de Sint Annaschool gegeven.

Bekijk details van De Bibliotheek op School breidt uit!

• Leesgroep Kunstgeschiedenis zoekt lezers

30 november 2017

Halverwege oktober is de leesgroep Kunstgeschiedenis gestart. Bent u geïnteresseerd in kunst, de geschiedenis en de beleving ervan? U kunt nog meedoen!

Bekijk details van Leesgroep Kunstgeschiedenis zoekt lezers

• Doe mee met de Wereld Kinderen Haiku Wedstrijd!

23 november 2017

Dit jaar wordt voor het eerst de wereld kinderen haiku wedstrijd in Nederland georganiseerd. Deze internationale teken- en haikuwedstrijd is bedoeld voor kinderen tot en met vijftien jaar. Deadline voor de inzendingen is 15 januari 2018.

Bekijk details van Doe mee met de Wereld Kinderen Haiku Wedstrijd!

• Geen Walk&Talk in december

23 november 2017

In verband met de verbouwing kan de Walk&Talk in december niet doorgaan. Op 15 januari 2018 zal de volgende Walk&Talk plaatsvinden.

Bekijk details van Geen Walk&Talk in december

• Lees smakelijk!

16 november 2017

Vanaf 1 november2017 t/m 1 februari 2018 delen Olga en Herma graag hun boekensmaak met u. Zij hebben een mooie lijst van boeken voor u samengesteld, waar zij tijdens het lezen veel plezier aan hebben beleefd.

Bekijk details van Lees smakelijk!

• Gewijzigde openingstijden Hoeven & Kortendijk

12 oktober 2017

De openingstijden voor het servicepunt in Hoeven zijn gewijzigd en de openingstijden van het wijkcentrum 't Dijksteeke zijn gewijzigd. Bekijk hieronder wanneer u op deze locatie terecht kunt.

Bekijk details van Gewijzigde openingstijden Hoeven & Kortendijk

• Lezen voor de Lijst - masterstudent Jessie doet onderzoek

12 oktober 2017

Ik ben Jessie Matthijssen, 22 jaar en woon in het mooie Heerle. Dit geeft mij de luxepositie op de fiets naar mijn stage te kunnen. Momenteel ben ik bezig met mijn masteropleiding Neerlandistiek aan de Universiteit Leiden, nadat ik mijn bachelor Nederlandse taal en cultuur behaald heb in Nijmegen.

Bekijk details van Lezen voor de Lijst - masterstudent Jessie doet onderzoek

• Leerlingen Da Vinci College vinden lezen leuk

12 oktober 2017

Ook dit schooljaar hebben we met het Da Vinci College weer een enthousiaste start gemaakt met activiteiten rondom de Bibliotheek op school.

Bekijk details van Leerlingen Da Vinci College vinden lezen leuk

• Gruwelijk eng in Rucphen

11 oktober 2017

De Kinderboekenweek wordt elk jaar in oktober gehouden. Tijdens het tien dagen durende evenement zijn er in het hele land allerlei activiteiten rond het kinderboek. Op grote schaal haken bibliotheken, het onderwijs, boekhandels en culturele centra hierop in. Het jaarlijks wisselende thema van de Kinderboekenweek dient als leidraad bij de organisatie van de vele activiteiten.

Bekijk details van Gruwelijk eng in Rucphen

• Conferentie Brick by Brick – Extending The Literacy Houses Approach

5 oktober 2017

Op 6 september, in de week van de Alfabetisering, vond in Breda de conferentie Brick by Brick – Extending The Literacy Houses Approach plaats. Welke bouwstenen zijn nodig voor het opzetten en structureel inbedden van een succesvol Taalhuis?

Bekijk details van Conferentie Brick by Brick – Extending The Literacy Houses Approach