Lezingen over rouw

Gepubliceerd op: 28 september 2018 10:00

Kom naar een lezing over rouw in jouw bibliotheek.

Bij rouw denken we veelal aan het overlijden van een dierbare. Het verdriet en het gemis als iemand er niet meer is. Maar wist je dat ook andere verliessituaties rouw tot gevolg hebben? Denk bijvoorbeeld aan ziekte, scheiding, ontslag, adoptie of ongewenste kinderloosheid. Allemaal gebeurtenissen die diep ingrijpen in het leven. Over leven met verlies gaat de lezing van rouwdeskundige Margot van Rijn. Een lezing over verdriet, kwetsbaarheid, eenzaamheid en veerkracht.

Ervaringsdeskundige

Margot van Rijn weet als geen ander hoe rauw rouw op je dak kan vallen. Op 32-jarige leeftijd werd zij plotseling weduwe en bleef ze achter met haar kinderen van 4 en 2 jaar. Ze werd geconfronteerd met gevoelens die ze niet van zichzelf kende. De weg door het land van rouw bleek een barre tocht. Vallen en opstaan. Steeds weer. Nu, zeven jaar later, heeft ze van haar verdriet haar kracht gemaakt en praat zij openhartig over haar eigen verlies. Margot werkt als gediplomeerd rouw- en verliesbegeleider met kinderen, jongeren en gezinnen in haar praktijk ‘Verlies & Leven’ in Rucphen. Daarnaast verzorgt zij workshops en lezingen door het hele land.

Iedereen is welkom

Tijdens de lezing ‘(samen)leven met rouw’ zal Margot stilstaan bij rouw vanuit individueel en maatschappelijk perspectief. Wat is rouw eigenlijk? Wat vraagt het van iemand? Kan de omgeving iets doen om rouw draaglijker te maken? Hebben we eigenlijk wel tijd voor het verdriet van een ander? En wat hebben kinderen en jongeren nodig als zij verlies ontmoeten in hun jonge leven? Margot vertelt als professional en ervaringsdeskundige over misvattingen en waarheden. Over rouw bij jong en oud. Vanuit de overtuiging dat rouw liefdevolle aandacht verdient. Van onszelf en van anderen. Als onderdeel van het leven.
De lezing biedt ruimte voor het delen van ervaringen en het stellen van vragen.

Data en locaties:

Oudenbosch: zaterdag 27 oktober 11.00-12.30 uur
Roosendaal: zaterdag 27 oktober 14.30-16.00 uur
Rucphen: woensdag 7 november 19.00-20.30 uur
Zevenbergen: zaterdag 10 november 11.00-12.30 uur