Aanmelden basistraining Taalvrijwilliger

Gepubliceerd op: 17 mei 2017 10:18

Beleef je plezier aan en haal je voldoening uit het begeleiden van onze cursussen? Wil je meer verdieping halen uit het begeleiden van de deelnemers én bovendien werken aan je eigen ontwikkeling? Meld je dan aan voor de basistraining voor taalvrijwilligers. Het kost je wel wat tijd, maar bieden we je de training gratis aan. Je krijgt een map met daarin de modules, een serie instructiekaarten én aan het einde krijg je een certificaat als bewijs van deelname. Er zijn nog maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar!

Geef je nu snel op voor de gratis training. Aanmelden kan via
http://www.bibliotheekvannu.nl/nieuws-en-agenda/aanmelding-basistraining-taalvrijwilliger.html

Wanneer je jezelf hebt aangemeld, wordt je op de hoogte gehouden van nieuwe data en locatie.

Deze training bestaat uit 4 onderdelen:
1. Achtergronden, leerstijlen en niveaus: vrijwilligers maken kennis met verschillende leerstijlen zodat zij hun begeleiding straks goed kunnen laten aansluiten op de wensen van de deelnemer. Ook raakt de vrijwilliger wegwijs in de verschillende taalniveaus.
2. Spreken, luisteren en gesprekken voeren: vrijwilligers leren hoe zij volwassenen die Nederlands als tweede taal spreken, kunnen begeleiden bij het beter leren spreken, luisteren en gesprekken voeren.
3. Begeleiden bij lezen: vrijwilligers leren hoe zij laaggeletterde volwassenen kunnen begeleiden bij het leren lezen.
4. Begeleiden bij schrijven: vrijwilligers leren hoe laaggeletterden schrijven ervaren en hoe zij hun deelnemers kunnen helpen met het verbeteren van hun schrijfvaardigheid.

Je krijgt een map met hierin de 4 modules. Ook ontvangen je een serie instructiekaarten, speciaal ontwikkeld om taalvrijwilligers te ondersteunen bij het begeleiden van deelnemers die hun taalvaardigheid willen verhogen.
De training beslaat dus 4 dagdelen (3 uur per keer). Het is belangrijk om de training helemaal te volgen omdat de vaardigheden met elkaar samenhangen. Ook kunnen deelnemers aan de training van elkaars ervaringen leren. Als de deelnemers 4 dagdelen gevolgd hebben, ontvang je een certificaat.
De map met het materiaal wordt gratis beschikbaar gesteld.

 

De training wordt op de volgende dinsdagen van 19.00 tot 22.00 uur gegeven:

20 juni
27 juni
4 juli
5 september

De training zal gegeven worden bij het Kellebeek College, Hoogstraat 126 in Roosendaal.