Aanvragen bij andere bibliotheken verandert

Gepubliceerd op: 29 mei 2019 11:00

sarike gaillard

Per 1 juni verandert aanvragen bij andere bibliotheken.

Hoe vraag je een titel bij een andere openbare bibliotheek aan?

Gebruik de landelijke service 'Reserveren' om een titel buiten onze collectie te lenen. Het werkt simpel: in onze catalogus vind je niet alleen de collectie van Bibliotheek VANnU, maar ook materialen uit andere bibliotheken. Als je op een titel klikt, vind je de knop 'Reserveren'. Als je daarop klikt, word je stap voor stap geholpen. Let op: het is niet meer mogelijk om met je 4-cijferige code (geboortedata) in te loggen. Voor inloggen is een gepersonaliseerd wachtwoord vereist. Deze kan je zelf aanmaken of wijzigen.

De kosten voor deze service bedragen: € 3,00.

Hoe vraag je een titel bij een universiteit aan?

Via WorldCat Discovery kun je wetenschappelijke boeken lenen die je eigen bibliotheek niet heeft. WorldCat Discovery is een deelverzameling van WorldCat en geeft het bezit weer van de Nederlandse universiteiten, hogescholen en de Koninklijke Bibliotheek.

Het tarief voor het aanvragen van een boek bij een universiteitsbibliotheek bedraagt € 6,50.

Vanwege de veranderingen kan het zijn dat nog niet alle catalogi naar wens werken. Tot 1 juni 2019 kun je voor jouw aanvragen uit universiteitsbibliotheken mailen naar: inlichtingen@bibliotheekvannu.nl