Succesvolle eerste editie Taalcafé Zevenbergen

Gepubliceerd op: 13 mei 2019 15:00

taalcafe zevenbergen gemeente moerdijk

Donderdag 9 mei vond het eerste Taalcafé in Zevenbergen plaats. Dé gelegenheid om in een informele sfeer gesprekken te voeren over alledaagse dingen zoals werk, eten, hobby’s, met als voertaal Nederlands.

Het Taalcafé is bedoeld om anderstaligen de gelegenheid te geven om op een informele manier het spreken van de Nederlandse taal te oefenen. Daarnaast staat sociaal contact centraal voor álle bezoekers.

Deze eerste editie was een succes met een opkomst van ongeveer 20 personen uit Zevenbergen en omstreken. Bij een kopje koffie of thee met iets lekkers erbij, ontstonden spontaan gesprekken. Zowel Taalpunt-vrijwilligers met cursisten, maar ook NT2-ers bezochten het Taalcafé spontaan. Ook de vrijwilligers waren enthousiast over deze eerste editie:
“Wat mij betreft was het een groot succes!”
“Ik had niet verwacht dat er zoveel mensen zouden komen op de eerste dag. Er waren veel mensen met elkaar in gesprek en er werd gelachen en serieus gepraat. Deelnemers én vrijwilligers waren erg enthousiast!”
“Ik was heel verrast door de grote opkomst. Mijn gesprekspartner was een dame uit Somalië. Het maakte mij erg blij dat ze bij het weggaan zei dat ze het heel erg gezellig had gevonden. Wat je al niet bereikt met een "praatje maken ". Ik ging dan ook met een goed gevoel naar huis.”

Wij willen alle vrijwilligers hartelijk danken voor hun inzet en hopen met elkaar van Taalcafé Zevenbergen een informeel samenkomen te maken waar men de Nederlandse taal vrij kan oefenen.