Boekenweek en de Kunst in Bibliotheek Rucphen

Gepubliceerd op: 13 maart 2019 09:00

VakantieBieb

Tijdens de Boekenweek van 2019 wordt aandacht besteed aan het thema: Moeder, de vrouw naar het gelijknamige gedicht van Martinus Nijhof. Wat heeft dat thema met kunst te maken? De kunst en vrouwen, of de kunst om vrouw te zijn, om moeder te zijn, heeft vaak de aandacht en is ook in de kunstgeschiedenis regelmatig terug te vinden.

Op zaterdag 30 maart gaat Agaath de Kwaadsteniet als kunstschilder en vanuit de kunstgeschiedenis over deze kunst praten aan de hand van schilderijen en kunstwerken. Dat doet ze samen met Joke de Bruin. Zij maken samen, onder de naam Artzujoa, kunst in 3d gebaseerd op oude technieken zoals kantklossen; een oud ambacht, maar dan in een nieuwe vorm.

De hele maand maart is in het gemeentehuis van Rucphen een expositie over Moeder, de vrouw te zien; die uiteraard ook op deze zaterdagmiddag bezocht kan worden.

Kom ook kijken en luisteren in Bibliotheek VANnU in Rucphen en bezoek gelijk de expositie in het gemeentehuis.

Wanneer: Zaterdag 30 maart
Tijd: van 13.30 tot 16.00 uur