Zelf belastingaangifte doen: er is hulp

Gepubliceerd op: 22 maart 2018 10:00

U heeft een bericht gekregen van de Belastingdienst over de belastingaangifte. Er moet vóór 1 mei aangifte gedaan worden voor de inkomstenbelasting. Dat gaat via de online omgeving van de Belastingdienst. Heeft u meer hulp nodig dan kan de bibliotheek u verwijzen naar een vrijwilliger in de buurt.

Heeft u meer hulp nodig dan kan de bibliotheek u verwijzen naar een vrijwilliger in de buurt. Deze vrijwilliger, van WijZijn Traverse of Surplus Welzijn, kan u helpen bij aangifte doen voor de inkomstenbelasting of als u een toeslag wilt aanvragen.

Kom langs in de bibliotheek of bel naar 0165-552080.

Zaken doen met de digitale overheid? Bibliotheek VANnU helpt!
Denk ook aan de belastingaangifte

Wist u dat Bibliotheek VANnU korte cursussen geeft om via de computer zaken af te handelen met de overheid? Bijvoorbeeld belastingaangifte en toeslagen regelen, een DigiD aanvragen en gebruiken, en de omgeving MijnOverheid verkennen. Zo kunt u voortaan zelf deze zaken regelen via de computer. En deze cursussen zijn gratis, ook als u geen lid bent van onze Bibliotheek.

Digisterker
U leert stap voor stap hoe u handig en veilig informatie kunt vinden en hoe u digitaal iets bij de overheid regelt. Hoe vraagt u een DigiD aan en hoe gebruikt u deze? De websites van UWV, SVB, de Belastingdienst en de gemeente komen aan de orde. En hoe u zelf zaken regelt op bijvoorbeeld MijnOverheid.nl.
De cursus Digisterker wordt gegeven in kleine groepen en bestaat uit 3 bijeenkomsten.
Deze cursus is bedoeld voor iedereen die kan omgaan met een computer. Wilt u eerst meer leren over computergebruik? Vraag dan eens naar de cursus Klik&Tik in de bibliotheek.

Meer informatie en aanmelden
In de bibliotheek en via de Taalpunten kunt u zich aanmelden voor de cursussen.

Een overzicht van locaties vind u hier: