VANnU en Het Markiezaat fuseren tot de Bibliotheek West-Brabant

Gepubliceerd op: 30 oktober 2019 10:00

taalcafe zevenbergen gemeente moerdijk

Op 1 januari 2020 fuseren Bibliotheek VANnU en Het Markiezaat. De nieuwe organisatie gaat de Bibliotheek West-Brabant heten.

De nieuwe naam werd bekendgemaakt tijdens de tweede gemeenschappelijke personeelsavond op dinsdag 22 oktober. Bij de Bibliotheek West-Brabant werken 90 bibliotheekprofessionals en ruim 200 vrijwilligers, die dagelijks vanuit 27 vestigingen en servicepunten, 6 Taalhuizen en ruim 100 scholen voor de inwoners klaar staan.

De nieuwe bibliotheek kan zich als grotere organisatie nog beter voorbereiden op de uitdagingen van de toekomst door de uitbreiding en verdieping van de dienstverlening aan inwoners van de betrokken gemeenten: Bergen op Zoom, Halderberge, Moerdijk, Roosendaal, Rucphen, Steenbergen, Woensdrecht en Zundert. Dit geldt onder andere voor de ontwikkeling van bibliotheken als huiskamers van de stad waar ontmoeten en ontdekken centraal staan en de ontwikkeling en invoering van programma’s die gericht zijn op het bestrijden van laaggeletterdheid, het stimuleren van leesplezier, mediawijsheid en het schoolbibliotheekwerk.