Interactieve cursus kunst voor kinderen

Gepubliceerd op: 4 januari 2019 12:00

sarike gaillard

Deze cursus kan helaas (voorlopig) niet doorgaan. Wellicht nog op een later tijdstip, mogelijk na de carnavalsvakantie. We houden je op de hoogte!

Waarom een interactieve cursus kunst?

De ontwikkeling van de kinderen wordt ondersteunt door kunsteducatie. Dit doordat het hun creativiteit, fantasie en verbeeldingskracht prikkelt. Hierdoor kunnen zij zich beter inleven in de ander en kunnen ze iets creëren waar ze trots op zijn. Dit helpt mee aan een beter zelfbeeld en zelfvertrouwen. Ook blijkt uit onderzoek dat ervaringen met kunst bijdragen aan het functioneren van de geest én het lichaam.Ook niet onbelangrijk: het is gewoon leuk! Kunst maakt het ‘gewone’ speciaal, kinderen leren de wereld zien met een de bril van bewondering op. Via kunst kunnen zij hun gedachten en gevoelens uitdrukken.

Hoe is de cursus opgebouwd?

Elke woensdagmiddag zal een thema centraal staan, en wordt een onderwerp behandeld. Daarna maken de kinderen een kunstwerk in die stijl. Hierdoor worden theorie en praktijk op een leuke manier geïntroduceerd. Aan het einde van de 4 weken zullen de werkstukken tentoongesteld worden in de grote hal van de bieb, een heuse expositie!

De cursus wordt op woensdag middag gegeven, aanvang 14:00 tot 15:30 (uitloop naar 16:00).
Er is plek voor 12 kinderen: De cursus kost 80 euro (dit is inclusief materiaal, limonade en een tussendoortje)

16 Januari: De Stijl (Piet Mondriaan), activiteit: schilderen
23 Januari: DADA (nadruk op grafische kunst), activiteit: collage maken
30 Januari: Abstracte kunst (focus op beeldhouwen), activiteit: boetseren
6 februari: Naïeve kunst (Henri Rousseau), activiteit: schilderen

Door deze verschillende kunstvormen aan te bieden kan het kind zich oriënteren binnen de kunst. Wellicht ontdekken we nog verborgen talenten!

Deze cursus wordt gegeven door Sarika Gaillard. Sinds 6 jaar woont zij in Roosendaal en ze werkt als zelfstandig illustrator en kunstenaar. Haar schilderijen zijn in januari, als deze cursus loopt, ook te zien in de grote hal van de bibliotheek.

Meer informatie over Sarike: www.sarike.nl