Gruwelijk eng in Rucphen

Gepubliceerd op: 11 oktober 2017 12:43

De Kinderboekenweek wordt elk jaar in oktober gehouden. Tijdens het tien dagen durende evenement zijn er in het hele land allerlei activiteiten rond het kinderboek. Op grote schaal haken bibliotheken, het onderwijs, boekhandels en culturele centra hierop in. Het jaarlijks wisselende thema van de Kinderboekenweek dient als leidraad bij de organisatie van de vele activiteiten.

Dit jaar wordt de Kinderboekenweek gehouden van 4 tot en met 15 oktober, en het thema is: Gruwelijk eng. In de bibliotheek is een display met allerlei boeken over enge zaken. Dat varieert van boeken over onweer tot enge dieren, van vampiers tot spoken, van bang zijn in het donker tot aan begraafplaatsen, van kleine tot grote spinnen. Kortom voor iedereen is de belevingswereld van “enge zaken” anders. De bibliotheek is de ideale plaats om hiermee in aanraking te komen, daar zijn immers de boeken over alle genoemde enge zaken te vinden!

BibliotheekVANnU heeft alle basisscholen in de Gemeente Rucphen benaderd om werkstukken te leveren voor de panelen in de Burgerzaal. Alle scholen besteden op heel diverse wijze aandacht aan de Kinderboekenweek en zijn aan de slag gegaan met het thema: Gruwelijk eng. Zij presenteren dit in de eigen aula en/of mediatheek.
De werkstukken in de Burgerzaal zijn gemaakt door de leerlingen van de groepen 5 tot en met 8 van de Basisschool Mariadonk in Zegge. Waarvoor hartelijk dank!

De vitrine is gevuld met de posters van de Kinderboekenweek met daarop de bekroonde boeken, de zogenaamde griffelboeken, de vlag- en wimpelboeken, en de kinderjury boeken. Uiteraard aangevuld met een collectie “gruwelijk enge” boeken. Een levensechte krokodil bewaakt deze collectie; dus wee degene die ermee vandoor gaat……..gruwelijk eng!