Bibliotheken VANnU en Het Markiezaat tekenen intentieovereenkomst

Gepubliceerd op: 1 februari 2019 18:00

Wim Daniëls in Parrotia

Op 21 januari 2019 hebben de directeur/bestuurder van Bibliotheek VANnU, Frédérique Assink-Aben, en de directeur/bestuurder van Bibliotheek Het Markiezaat, Harry van der Klink, een intentieovereenkomst ondertekend.

Deze intentieovereenkomst omvat het voornemen naar een intensieve organisatorische samenwerking te gaan met als resultaat een juridische fusie per 1 januari 2020.

Beide bibliotheekorganisaties spreken de verwachting uit dat door samen te gaan, het bibliotheekwerk in het werkgebied niet alleen kwalitatief kan verbeteren, maar dat er ook ruimte is voor noodzakelijke innovatie.

De nieuwe bibliotheek kan zich als grotere organisatie nog beter voorbereiden op de uitdagingen van de toekomst. Uiteraard is alles gericht op de uitbreiding en verdieping van de dienstverlening aan alle burgers in de betrokken gemeenten volgens en als aanvulling op de geldende afspraken met de gemeenten. De betrokken gemeenten zijn Roosendaal, Halderberge, Moerdijk, Zundert, Rucphen, Steenbergen, Woensdrecht en Bergen op Zoom.

De dienstverlening betreft onder andere de uitbreiding van collecties, de ontwikkeling en invoering van programma’s die gericht zijn op het bestrijden van laaggeletterdheid, het stimuleren van mediawijsheid en het schoolbibliotheekwerk én de ontwikkeling van bibliotheken als huiskamers van de stad waar ontmoeten en ontdekken centraal staan.