Kinderboekenweek 2018

Gepubliceerd op: 29 september 2018 09:00

geef je mening

Vriendschappen met boeken ontstaan in oktober!

De Kinderboekenweek staat dit jaar in het teken van Vriendschap: ‘Kom erbij!’

Twee weken (3 t/m 14 oktober) om dikke vrienden te worden; in de boekhandel, op school en natuurlijk ook in onze bibliotheek want boeken staan centraal in de Kinderboekenweek. De Bibliotheek is extra gezellig in oktober, kom langs voor een van de vriendschappelijke activiteiten. Met én zonder boeken!

Er zijn zoveel prachtige kinderboeken. Daarnaast zijn er ook activiteiten zoals een boekenproeverij in Oudenbosch en een gratis kindervoorstelling in Roosendaal. En ook voor ouders en opa's en oma's hebben we een uitgebreide collectie boeken, e-books, tijdschriften én organiseren we regelmatig exposities, lezingen en cursussen.

Cadeautje
In de Kinderboekenweek liggen voor de jonge bezoekers van Bibliotheek VANnU een paar gezellige cadeautjes klaar: de Kinderboekenkrant, de Kinderboeken Doekrant en de Voorleesgids. Met daarin leuke verhalen, boekentips, ideeën voor activiteiten en spelletjes voor jong en oud.

Leesplezier
Kinderen kunnen niet vroeg genoeg met taal en lezen in aanraking komen. Niet alleen krijgt je kind hierdoor een uitgebreidere woordenschat, ook is het goed voor de algehele taalontwikkeling. Uit onderzoek blijkt dat met vijftien minuten (voor)lezen per dag, een kind circa 1000 nieuwe woorden per jaar leert. De Kinderboekenweek is dan ook een prachtig moment om dit in praktijk te brengen. De (voor)leesboeken zijn het hele jaar te leen bij de bibliotheek. Voor kinderen tot 18 jaar is het lidmaatschap gratis.