Kunst op de Kaart

Gepubliceerd op: 12 oktober 2018 10:00

VakantieBieb

Vandaag wordt het project Kunst op de Kaart officieel geopend, in het kader van Roosendaal 750 jaar.

In Kunst op de Kaart werkten zeven kunstenaars samen met leerlingen van het Norbertus Gertrudis Lyceum aan kunstwerken. Deze kunstwerken worden vanaf vandaag geëxposeerd in een kunstroute, op zeven verschillende locaties verspreid over de binnenstad van Roosendaal. De kunstenaars hebben ieder een eigen invulling gegeven aan het thema Roosendaal 750 jaar.

Bibliotheek VANnU is één van de locaties waar je een kunstwerk kan bewonderen. In onze bibliotheek zal het werk van Anna Niederbremer (en een leerling) worden tentoongesteld.

Anna beschrijft haar werk als volgt:

Mijn werken zijn net fragmenten in een bestaande fysieke ruimte/situatie. Bewust maak ik een verbinding tussen wat ik heb opgemerkt in de situatie en degene die er bij komt. Het zijn 2 of 3 dimensionale tekeningen met vaak natuurelementen als onderwerp. Ik improviseer zowel met technieken als met materiaal.

— Anna Niederbremer

De expositie loopt van 12 tot en met 28 oktober. Het kunstwerk is tijdens de openingstijden van Bibliotheek VANnU gratis te bezichtigen.

Waar: Bibliotheek VANnU, Markt 54A, Roosendaal
Wanneer: Vrijdag 12 oktober tot en met vrijdag 28 oktober