Leerlingen Da Vinci College vinden lezen leuk

Gepubliceerd op: 12 oktober 2017 08:58

Ook dit schooljaar hebben we met het Da Vinci College weer een enthousiaste start gemaakt met activiteiten rondom de Bibliotheek op school.

Zo krijgen alle eerste klassen op school bezoek van onze leesconsulent. In twee lessen draait het om boeken en de bibliotheek. Er wordt gepraat over boeken, voorgelezen en de leerlingen krijgen een bibliotheekpasje en gaan een kijkje nemen en inloggen op de site.
De leerlingen van de tweede klas praktijkonderwijs brachten een bezoek aan de bibliotheek, waarbij ze een rondleiding kregen door Schatrijk en de jongerenafdeling. De geschiedenis van het Emile van Loonhuis en het portret van de vrouw des huizes maakten daarbij veel indruk. Ter afsluiting werd er een stukje voorgelezen en konden de leerlingen boeken uitzoeken.
Enkele enthousiastelingen verlieten de bibliotheek met stapels boeken onder de arm.

Voor vmbo 3 kwam jeugdboekenschrijfster Cis Meijer op school vertellen over haar boeken, haar inspiratie tot schrijven en ze las voor uit haar werk. Er was zelfs een leerling die het aandurfde om ook een stukje voor te lezen.
De leerlingen hadden zich goed voorbereid en stelden leuke vragen. Cis sloot haar bezoek af met een quiz. De winnaar won Cis’ boek Verdoofd.