Charles Groenhuijsen te gast in Parrotia

Gepubliceerd op: 16 april 2018 09:00

Literaire stichting De Witte Roos presenteert: Een lezing van Charles Groenhuijsen op woensdag 23 mei. Reserveer uw kaarten nu!

Op 23 mei is de bekende journalist Charles Groenhuijsen te gast bij De Witte Roos in Bibliotheek Roosendaal. Hij is al 35 jaar (sinds 1974) actief in de journalistiek, waarbij hij brede ervaring opbouwde bij geschreven media (ANP, Volkskrant, Vrij Nederland). En hij werkte 23 jaar bij de publieke omroep als presentator (Nova, NPS) en als correspondent, verslaggever en presentator bij de NOS. Door zijn jarenlange verblijf in de Verenigde Staten is hij ook een kenner van Amerika.

Tijdens deze avond spreekt hij aan de hand van zijn laatste boek 'Optimisten hebben de hele wereld' over de negatieve invloed van slecht nieuws, terwijl het op zowat alle terreinen veel beter gaat dan pakweg 50 jaar gelden. In deze korte periode is geweld meer teruggedrongen, is in meer landen democratie gevestigd, is meer dan ooit vooruitgang geboekt met vrouwen – en kinderrechten, is het inkomen per wereldburger, onze levensverwachting, graad van onderwijs en geletterdheid tot recordhoogte gestegen, is de gelijkheid in de wereld verbeterd (echt waar!), de armoede gehalveerd, en is onze gezondheid, de kwaliteit van ons voedsel, huisvesting, kleding en transport beter dan ooit en zijn lucht en water in veel opzichten schoner geworden.

Kortom: volop reden voor optimisme!

Datum: woensdag 23 mei
Tijd: Deuren open 19.00 uur, aanvang 19.30 uur
Locatie: Parrotia, Markt 54, 4701 PH Roosendaal
Kosten: €15,00 (€10,00 voor Vrienden van de Witte Roos en scholieren)

U kunt uw kaarten reserveren via onderstaande link.

Hieronder vindt u een video van Charles Groenhuijsen over zijn boek 'Optimisten hebben de hele wereld'.