Lezing Ellen Deckwitz

Gepubliceerd op: 11 januari 2019 13:00

Wim Daniëls in Parrotia

De Witte Roos presenteert op dinsdag 5 februari: Ellen Deckwitz, een van de belangrijkste dichters van haar generatie.

Olijven moet je leren lezen

Literaire stichting De Witte Roos bestaat in 2019 25 jaar. Sinds de oprichting 1994 hebben veel gerenommeerde dichters en schrijvers, van zowel fictie als non-fictie, in Roosendaal opgetreden.

In dit jubileumjaar organiseren we weer ontmoetingen met interessante en spraakmakende schrijvers. Zoals op dinsdag 5 februari a.s., dan organiseert De Witte Roos, in het kader van de Poëzieweek 2019, een bruisende poëzieavond met Ellen Deckwitz, een van de belangrijkste en spraakmakendste dichters van nu.

Ook de vier oud-stadsdichters van Roosendaal, Anneke Lips, René Spruijt, Leo Lotterman, Eric van Deelen en de Junior Stadsdichter, Zoé Rijnders zullen een poëtische bijdrage leveren. Het belooft een mooie avond te worden.

Datum: Dinsdag 5 februari 
Aanvang: 20.00 uur (zaal open vanaf 19.30 uur)
Entree € 5 | Vrienden van De Witte Roos en scholieren gratis 
Waar: Bibliotheek VANnU, Markt 54A, Roosendaal

Over Ellen Deckwitz (Bron: Atlas Contact)

Ellen Deckwitz (1982) is een van de belangrijkste dichters van haar generatie. Ze won met 'De Steen vreest mij' (2011) de C. Buddingh-prijs voor het beste poëziedebuut en is een graag geziene gast op literaire podia. Dankzij optredens in televisieprogramma’s als De Wereld Draait Door en een column in nrc.next heeft Deckwitz zich ontwikkeld tot een van onze meest aanstekelijke poëzieambassadeurs.

 

Voor in de agenda:

26 maart 2019
Esther Gerritsen

Leen de boeken van Ellen Deckwitz nu