Mediapakt meet-up informatievaardigheden

Gepubliceerd op: 21 augustus 2018 16:03

In een wereld vol nepnieuws, filterbubbles en social media is het goed kunnen vinden, verwerken en delen van informatie niet vanzelfsprekend. Hoe ga je hier als school en bibliotheek mee om? Je wilt de leerlingen goed (op weg) helpen op het gebied van informatievaardigheden, maar hoe?

Tijdens deze Meet-up gaan we met elkaar in gesprek en verzorgt Maarten Sprenger een workshop over informatievaardigheden in het primair onderwijs. Als specialist kinderinformatie en zoekgedrag bij Wizenoze, werkt hij aan JouwZoekmachine.nl. Hij publiceerde het boek 'Slim Zoeken op internet' (2013) en is momenteel bezig met zijn nieuwe boek ‘Slim zoeken’.

Programma

Ontdek het tijdens de Meet-up op woensdagmiddag 5 september 2018.

15.00 uur - De koffie en thee staan klaar!

 • Welkom door Cubiss en basisschool Het Talent. Zij zullen iets vertellen over hun zoektocht naar de leerlijn slim zoeken die we proberen op te zetten op hun school.
 • Bibliotheek VANnU vertelt over hun aanpak rondom informatievaardigheden.
 • Keynote Speaker Maarten Sprenger neemt ons mee in een inspirerende presentatie over zoekvaardigheden bij leerlingen in het primair onderwijs. Als specialist kinderinformatie en zoekgedrag bij Wizenoze, werkt hij aan JouwZoekmachine.nl. Hij publiceerde het boek 'Slim Zoeken op internet' (2013) en is momenteel bezig met het schrijven van een nieuw boek.
 • Ervaringen en kennis delen

17.30 uur - Afronden

Wat haal je uit deze meet-ups?
De school zet haar deuren open voor een interactief programma vol inspiratie met een keynote speaker, de aanpak van een onderwijsinstelling en kennisdeling. Je gaat weg met voorbeelden en handvatten, waardoor je meteen gericht met mediawijsheid aan de slag kunt.

Locatie
Basisschool Het Talent
Luciadonk 65
4707 VK Roosendaal

Tijd
Van 15.15 uur tot 17.30 uur. Vanaf 15.00 uur staat de koffie klaar.

Deel deze uitnodiging gerust met je collega’s via de koffietafel of intranet. 

 • Slim zoeken op internet

  Maarten Sprenger

  Hoe zoek je informatie op internet? En hoe weet je of de informatie betrouwbaar is? Uitleg met tips, voorbeelden, zoekopdrachten en schermafbeeldingen. Vanaf ca. 8 t/m 12 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Slim zoeken op internet