Nationale Voorleesdagen 2019

Gepubliceerd op: 11 januari 2019 16:00

De Nationale Voorleesdagen komen er aan. Doe mee in jouw bibliotheek!

Een huis voor Harry van Leo Timmers (Querido) is verkozen tot Prentenboek van het Jaar 2019. Het prentenboek zal centraal staan tijdens De Nationale Voorleesdagen, die in de ochtend van woensdag 23 januari 2019 landelijk worden gestart met Het Nationaal Voorleesontbijt.

Als je de allerkleinsten gaat voorlezen, welke prentenboeken kies je dan?
Bij het kiezen van het Prentenboek van het Jaar is het belangrijk dat het boek, naast een goed verhaal en aantrekkelijke illustraties, voldoende aanknopingspunten biedt voor interactie met peuters en voor verwerking in hun spel. Jaarlijks maakt een jury van jeugdbibliothecarissen een selectie:de Prentenboek Top Tien.

Wist je dat: voorlezen je leuker maakt, een positief effect heeft op woordenschat, spelling en tekstbegrip?

Activiteiten bij Bibliotheek VANnU tijdens de Nationale Voorleesdagen

Het is bijna zover. We gaan weer voorlezen. Tijdens de Nationale voorleesdagen van 23 januari t/m 2 februari 2019 staat het boek ‘Een huis voor Harry’ van Leo Timmers centraal.

Bibliotheek VANnU organiseert uiteraard ook allerlei activiteiten voor kleine en grotere kinderen.

Voorlezen maakt je leuker!

In de gemeenten Halderberge, Moerdijk, Roosendaal, Rucphen en Zundert hebben heel veel groepen 1/2 en 3 van de basisscholen zich aangemeld voor groepsbezoeken in de verschillende vestigingen van VANnU. Samen met de kinderen maken we er een gezellig voorleesfeest van!

We gaan in 20 groepen in de peuteropvang in Roosendaal Wouw en Zundert voorlezen. Kinderen maken kennis met kat Harry en er is een leuke activiteit passend bij de leeftijd. Tijdens deze dagen krijgen de kinderen een vingerpop van Harry als ze lid van de bibliotheek worden. Op de meeste vestigingen is er ook aandacht voor het boek Een huis voor Harry tijdens de voorleesuurtjes.

Voorstellingen voor kinderen tot 7 jaar:

Oudenbosch: woensdag 23 januari om 14.00 uur: Clown Li
Standdaarbuiten: woensdag 23 januari om 16.00 uur: Clown Li
Rucphen: (ism voorleesexpress) woensdag 30 januari om 14.00 uur: Clown Li
Zevenbergen: vrijdag 1 februari om 15.00 uur: Wapperkids
Roosendaal: (i.s.m. Voorleesexpress) zaterdag 9 februari 14.30 uur: Poppentheater Dubbele Jan

Bekijk alle kinderactiviteiten

• Lezing autisme en ADHD in Oud Gastel

In samenwerking met Bibliotheek VANnU, Basisschool Talente en OBS de Linde in Oud Gastel vindt er op woensdag 23 oktober van 19.30 - 21.00 uur een lezing plaats over Autisme en ADHD. Deze lezing door Brigitte...

woensdag 23 oktober 2019, van 19:30 tot 21:00

Brede school Futura, Schoolstraat 5, 4751 CN Oud Gastel

Bekijk details van Lezing autisme en ADHD in Oud Gastel

• Gratis leren programmeren

Elke laatste zaterdag van de maand kun je bij de CoderDojo Roosendaal gratis leren programmeren, 3D printen/ontwerpen, en nog veel meer.

zaterdag 26 oktober 2019, van 10:30 tot 12:30

Medialab, Bibliotheek Roosendaal, Markt 54A

Bekijk details van Gratis leren programmeren

• Vaders voor Lezen - Oudenbosch

Vaders & Opa's voor Lezen. Tijdens dit voorleesuurtje worden kinderen uitgenodigd om te luisteren naar de leuke verhalen van de vaders en opa's. Elke maand staat een ander verhaal centraal.

zaterdag 26 oktober 2019, van 11:00 tot 12:00

Sint Annaplein 3, Oudenbosch