Nationale Voorleesdagen 2019

Gepubliceerd op: 11 januari 2019 16:00

De Nationale Voorleesdagen komen er aan. Doe mee in jouw bibliotheek!

Een huis voor Harry van Leo Timmers (Querido) is verkozen tot Prentenboek van het Jaar 2019. Het prentenboek zal centraal staan tijdens De Nationale Voorleesdagen, die in de ochtend van woensdag 23 januari 2019 landelijk worden gestart met Het Nationaal Voorleesontbijt.

Als je de allerkleinsten gaat voorlezen, welke prentenboeken kies je dan?
Bij het kiezen van het Prentenboek van het Jaar is het belangrijk dat het boek, naast een goed verhaal en aantrekkelijke illustraties, voldoende aanknopingspunten biedt voor interactie met peuters en voor verwerking in hun spel. Jaarlijks maakt een jury van jeugdbibliothecarissen een selectie:de Prentenboek Top Tien.

Wist je dat: voorlezen je leuker maakt, een positief effect heeft op woordenschat, spelling en tekstbegrip?

Activiteiten bij Bibliotheek VANnU tijdens de Nationale Voorleesdagen

Het is bijna zover. We gaan weer voorlezen. Tijdens de Nationale voorleesdagen van 23 januari t/m 2 februari 2019 staat het boek ‘Een huis voor Harry’ van Leo Timmers centraal.

Bibliotheek VANnU organiseert uiteraard ook allerlei activiteiten voor kleine en grotere kinderen.

Voorlezen maakt je leuker!

In de gemeenten Halderberge, Moerdijk, Roosendaal, Rucphen en Zundert hebben heel veel groepen 1/2 en 3 van de basisscholen zich aangemeld voor groepsbezoeken in de verschillende vestigingen van VANnU. Samen met de kinderen maken we er een gezellig voorleesfeest van!

We gaan in 20 groepen in de peuteropvang in Roosendaal Wouw en Zundert voorlezen. Kinderen maken kennis met kat Harry en er is een leuke activiteit passend bij de leeftijd. Tijdens deze dagen krijgen de kinderen een vingerpop van Harry als ze lid van de bibliotheek worden. Op de meeste vestigingen is er ook aandacht voor het boek Een huis voor Harry tijdens de voorleesuurtjes.

Voorstellingen voor kinderen tot 7 jaar:

Oudenbosch: woensdag 23 januari om 14.00 uur: Clown Li
Standdaarbuiten: woensdag 23 januari om 16.00 uur: Clown Li
Rucphen: (ism voorleesexpress) woensdag 30 januari om 14.00 uur: Clown Li
Zevenbergen: vrijdag 1 februari om 15.00 uur: Wapperkids
Roosendaal: (i.s.m. Voorleesexpress) zaterdag 9 februari 14.30 uur: Poppentheater Dubbele Jan

Bekijk alle kinderactiviteiten

• Nederlandse Kinderjury

Ben je tussen de 6 en 12 jaar? Lees dan vanaf 6 maart tot en met 19 mei een boek uit de lijst en stem van 20 t/m 26 op jouw favoriete kinderboek!

6 maart 2019 t/m 26 mei 2019

Bekijk details van Nederlandse Kinderjury

• Peutervoorleesuurtje Roosendaal

Iedere laatste dinsdag van de maand wordt er van 10.00-11.00 uur voorgelezen aan peuters. Elke maand staat er een ander thema centraal.

dinsdag 28 mei 2019, van 10:00 tot 11:00

Bibliotheek VANnU, Markt 54, Roosendaal

Bekijk details van Peutervoorleesuurtje Roosendaal

• Peutervoorleesuurtje Zevenbergen

Er wordt van 10.00-11.00 uur voorgelezen aan peuters. Sluit gratis aan met je (klein)kinderen.

woensdag 29 mei 2019, van 10:00 tot 11:00

Bibliotheek VANnU, Kasteelweg 3, Zevenbergen