Netwerkdag onderwijs

Gepubliceerd op: 6 mei 2019 09:00

taalcafe zevenbergen gemeente moerdijk

Speciaal voor Leescoördinatoren, digicoaches en ICT-ers van 'De Bibliotheek op School'-scholen.

Thema: Op zoek

De middag staat in het teken van deskundigheidsbevordering en verdieping op het gebied van informatie- en zoekvaardigheden, leesbevordering en leesplezier. Verder kun je inspiratie opdoen om zelf aan de slag te gaan én natuurlijk bijkletsen met collega-coördinatoren uit Roosendaal, Rucphen, Zevenbergen, Moerdijk en Zundert!

FutureNL neemt ons mee in de wereld van digitale geletterdheid, mediawijsheid en FINDIT! Over het ontwikkelen van digitale vaardigheden, zodat kinderen autonoom en creatief worden. Zodat ze de wereld van vandaag en morgen kunnen begrijpen én maken. Welke informatiezoeker ben jij? Met een vleugje anti-fake-news, veel bibliotheek en een flinke dosis digi ervaren we in de Digi-doener een les in digitale vaardigheden.

Daarna gaan we in de workshops aan de slag.

Maak je keuze uit de volgende workshops Op Zoek:

1. Naar informatie met de zoekmachine van jullie schoolbieb - Zoeken en rondkijken in Schoolwise. Hoe ziet de portal eruit en hoe kun je ermee werken?
  2. Naar Leesplezier - Leesbevordering, leesplezier en leesattitude. Diverse werkvormen & wat is de rol van de leerkracht?
  3. Naar Leesboeken - Een geschikt boek voor elke leerling.

Datum: woensdag 22 mei 2019
Tijd: van 14.00 – 17.00 uur (inloop va 13.30u)
Locatie: Bibliotheek VANnU-Parrotia, Nieuwe Markt 54A, Roosendaal
Kosten: € 10 voor deelnemers van de Bibliotheek op school (incl BTW)

Je kunt je opgeven bij Giselle Hopstaken. Graag ontvangen we daarbij de volgende informatie: jouw naam, naam van de school en het adres en de twee workshops van jouw voorkeur.