Opening Bibliotheek op School op Brede Basisschool De Kreek

Gepubliceerd op: 23 januari 2020 10:00

taalcafe zevenbergen gemeente moerdijk

Op maandag 20 januari opende wethouder Barry Jacobs een nieuwe Bibliotheek op School, op Brede Basisschool De Kreek in Bergen op Zoom.

Ook de leerlingen van de school hielpen mee bij de feestelijke opening. Zij schreven zelf een boek voor de wethouder om voor te lezen. Dankzij onze leesmediaconsulent Sanneke van den Boom ervaren de kinderen namelijk elke weer weer hoe leuk (voor)lezen is. Ze hopen dan ook dat de wethouder voor gaat lezen aan de burgemeester!

De Bibliotheek op School is een initiatief om kinderen en jongeren te stimuleren om meer te lezen. Onderwijs, bibliotheek en gemeente slaan de handen ineen om dagelijks aandacht te besteden aan leesplezier en mediawijsheid, zowel op school als thuis. Ook leren kinderen zo beter en verstandiger om te gaan met internet, sociale media en games. Deskundige leesmediaconsulenten helpen basisscholen en middelbare scholen om deze doelen te bereiken.